A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Ritkán vert meg minket a Honvéd

Szerdán hosszú idő után újra tétmeccsen találkozunk a Bp. Honvéd FC-vel, és nyugodtan mondhatjuk, egyik kedven korábbi NBI-es ellenfelünk érkezik a Széktói Stadionba a MOL Magyar Kupában. A bajnoki múlt hatalmas kecskeméti fölényt mutat, de a kupában eddig a Honvéd volt a jobb.

Baráth Botond akár szerdán ott is lehet a kispesti csapatban

A két klub közös múltja javarészt az NBI-hez köthető, hiszen 2008 előtt csupán egyetlen idényt töltöttek egy osztályban. A 2003/2004-es idényben a Honvéd az NBI/B-ben szerepelt, és a bajnokság meghatározó csapataként Kecskeméten 2-1-re, míg Kispesten 3-0-ra nyert. Az NBI-ben már fordult a kocka, hiszen 13 mérkőzésen keresztül maradtunk veretlenek a Honvéddal szemben, csupán a legutolsó bajnokit buktuk el idegenben 2-0-ra. Összesen kilenc kecskeméti sikerre négy döntetlen jutott emellett.

A kupában is akadtak emlékezetes találkozók, ezek közé tartozik egy 1989. november 22-én lejátszott meccs is, melyen szintén alacsonyabb osztályban szereplő klubként fogadtuk a kispestieket, még a régi pályán. A szoros mérkőzést akkor végül Borgulya találata döntötte el a vendégek javára. Már NBI-es csapatok küzdelmét hozta a 2008/2009-es sorozat 6. fordulója, akkor a kispesti 2-0-os vereség után hazai pályán 4-1-re kaptunk ki a fővárosiaktól.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók