A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Sajtószemle: Szabó Tibor adott interjút az nb3foci.hu-nak

A KTE vezetőedzőjét kérte fel egy értékelésre az nb3foci.hu szerkesztője, Szécsi József. Az őszi szezon mellett természetesen már a téli átigazolási időszak is szóba került, konkrétumok azonban csak januárban várhatóak.

Akárhogy is nézzük, hiába az NB1-es múlt, de mégiscsak újoncok vagytok az NB3-ban. Milyen célokkal vágtatok neki a pontvadászatnak?

A kecskeméti felnőtt labdarúgás nehéz éveken van túl. Három megye I-es év után sikerült bajnoki címet szereznünk és egy sikeres osztályozó mérkőzés után kerültünk fel az NB3-ba. Az első évben célunk egy masszív, kombinatívan játszó, kezdeményező csapatjáték kialakítása. A tabellán szeretnénk a középmezőny elején végezni, a bajnokság végére a 6-8. helyet akarjuk elérni.

Összességében miként értékeled a lejátszott 16 bajnoki meccset?

Csalódottak vagyunk, jobb szereplésben bíztunk. A mérkőzéseken mutatott kombinatív, kezdeményező játékunkkal többször is elégedettek voltunk, de ez sajnos nem mindig párosult eredménnyel. Remélem jó tanuló félév volt, amiből tanulhatunk. Levontuk a következtetéseket, tudjuk, miben kell javulnunk, hogy eredményesebbek legyünk.

Az 5 vereség nem mondható soknak. A listavezető Szentlőrincnek is van 4, de a mérkőzéseitek fele döntetlenre végződött, emiatt rengeteg pontot veszítettetek. Milyen problémákkal kellett megküzdenetek?

Természetesen a döntetlen jobb, mint a vereség, de három pontos rendszerben nem sokat ér. Az ikszekkel sok pontot veszítettünk, ha szerencsésebbek vagyunk, és nem vétünk ilyen sok egyéni hibát, akkor eredményesebbek lehettünk volna. Sok gólt szereztünk, de sokat is kaptunk. A megye I sajnos nem készíti fel a csapatokat az NB3 színvonalára. Problémát okozott, hogy a megye I-es mérkőzéseken védekezésben a csapatot nem állították nehéz feladat elé, hiába volt kitűzött cél, hogy nullára hozzuk a meccseket, az NB3-as mérkőzéseken elég volt 1-2 hiba, figyelmetlenség máris pontokat veszítettünk. Nem volt sok sérültünk, de a bajnokság vége felé mindig volt 1-2 hiányzó, akiket nem tudtunk megfelelően pótolni.

Milyennek látod a Közép csoport színvonalát? Melyik csapatot tartod a legjobbnak?

A Közép csoport nagyon erős. Kiegyensúlyozott a mezőny, sok jó csapat van és nem könnyű egyetlen együttest sem legyőzni. Véleményem szerint a Szeged-Grosics játékosállománya a legerősebb. A SZEOL és a Szentlőrinc csapatként nagyon erős. A bajnoki címre a Szeged-Grosics a legesélyesebb.

Melyik találkozóra emlékszel vissza a legszívesebben?

Négy olyan mérkőzést emelnék ki az őszi szezonból, amelyből erőt kell merítenünk. Az egyik a Dabas idegenbeli legyőzése, ahol meg volt a kellő taktikai fegyelmezettségünk, a pontos összjátékunk, a sebességünk az átmeneteknél és megfelelő volt a helyzetkihasználásunk is. A Dunaújváros elleni második félidőben a szezon legjobb játékát mutattuk be minden tekintetben. A Szeged Grosics ellen a csapatunk megmutatta, hogy milyen akarat és küzdeni tudás van bennünk. A negyedik mérkőzés a SZEOL magabiztos legyőzése volt. Ezeken a mérkőzéseken mutatott kvalitásokat és teljesítményeket kell állandósítanunk, hogy sikeresebb legyen a tavaszi szezonunk.

Vladul Stefan személyében van egy kiváló góllövőtök. Rajta kívül mely játékosok nyújtottak még jó teljesítményt?

Stefan az egyetlen a csapatban, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Selyem Zsolt volt, aki még megfelelően teljesített, de úgy gondolom, hogy ő is és a csapat minden tagja sokkal jobb teljesítményre képes.

Miként zajlik majd a felkészülés? Mikor kezdtek és milyen formában készültök? Mely csapatok ellen fogtok edzőmeccset játszani?

A felkészülést január 14-én kezdjük. Az előtte lévő kéthetes „ráhangolást” egyénileg kell megoldani a játékosoknak a programunknak megfelelően. A felkészülés hazai környezetben zajlik majd, a heti 5-6 edzést nyolc felkészülési mérkőzés színesíti. Játszunk többek között a Tiszakécskével, a Csepellel, a Szolnokkal, a Jászberénnyel és a Füzesgyarmattal is.

Várható-e változás a játékosállományban? Van-e már konkrétum? Mely posztokat szeretnéd megerősíteni?

A téli átigazolási időszakban nehéz igazolni, ennek ellenére szeretnénk megerősíteni a keretet. Minden csapatrészbe keresünk játékosokat, de csak olyanok jöhetnek számításba, akik valóban erősségei lehetnek a csapatnak. Lesznek próbajátékosok és folynak tárgyalások is, de csak januárban lesznek konkrétumok. A felkészülés alatt természetesen az Akadémia tehetséges utánpótlás játékosai is megkapják a lehetőséget a bizonyításra.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók