A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Sajtószemle: Tóth Ákost kérdezte az nb3foci.hu

Csapatunk január 13-án, Gombos Zsolt irányításával kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A KTE HUFBAU számára mozgalmasan telt a téli pihenő, erről kérdezte Tóth Ákost az nb3foci.hu főszerkesztője, Szécsi József. Az interjút változtatás nélkül közöljük.

– Két éve állsz a kecskeméti akadémia alkalmazásában, november közepén pedig Te lettél a Kecskeméti TE sportigazgatója. Pontosan mennyiben változott meg a feladatod?

– Ez egy új feladat az Akadémia mellett, de nem független attól, hiszen az egyik cél az, hogy szorosabb, eredményesebb legyen az együttműködés a KTE felnőtt csapattal. Jelenleg komoly változáson megy át az NB3-as csapat, és az azt működtető stáb, ennek kialakítása folyik november óta. A tulajdonos elégedetlen volt az eredménnyel (érthetően), ezért kerültem közé és a szakma közé.

 – A nyári szünetben úgy tűnt, hogy rendkívül jól igazolt a Kecskemét. A bajnoki rajt előtt a dobogóra, sőt a bajnoki címre is esélyesnek tartották a csapatot. A mindössze 19 pont és a 11. hely kudarcnak számít. Melyek az okai a rossz szereplésnek?

– A felkerülést követően Szabó Tibor vezetőedzővel – aki egyben az Akadémia szakmai igazgatója is – nehéz ősz után – sikerült stabilizálni a csapatot az NB3-ban, de a nyári váltások nem váltották be a hozzáfűzött reményeket. A rossz szereplésben mindenkinek megvan a maga szelete, volt aki távozott, van aki bizonyíthat tavasszal…

– Közvetlenül karácsony előtt jelentettétek be, hogy Gombos Zsolt lesz a csapat új vezetőedzője. Zsolt kiváló munkát végzett az elmúlt években csapatainál. Az ő neve garancia lehet az előre lépésre, de milyen más változásokra lesz még szükség?

– A legfontosabb feladat a megfelelő vezetőedző megtalálása volt, szerintem ez sikerült, bár voltak mélypontok… Másfajta munka kezdődik, meggyőződésem, hogy látszani fog.

 – 3 évvel ezelőtt vezetőedzőként az NB2-be vezetted a SZEOL együttesét. Nem merült fel, hogy most Te legyél a Kecskemét trénere?

– Büszke vagyok arra a csapatra és a stábra, sajnos Szeged városa magára hagyta a SZEOL-t. Profi futballt nem lehetett így megvalósítani, pedig sikerült rengeteg embert a bérelt stadionba csábítani az NB2 „templom egereként” is! Miután Kecskeméten kineveztek sportigazgatónak, nem lett volna „egészséges”, ha én ültem volna le a padra, de hiszem, hogy van egy jobb edzőnk…

– Öt játékos (Vladul Stefan, Szabó Dávid, Barna Béla, Karacs Roland és Erdei András) távozásáról hallottam. Milyen további változásokat terveztek a játékosállományban? Van-e már további konkrétum?

– Van köztük olyan labdarúgó, akit személy szerint sajnálok, de ez a szereplés mindenhol „vért kívánt” volna. Olyanok érkezését szeretnénk, akik hosszútávon segíthetnek céljaink elérésében. Konkrétum jövő héten várható.

– A dobogós helyezés esélye úgy tűnik, hogy elúszott, hiszen már csak 13 meccs van hátra a bajnokságból és 13 pont a hátrányotok a 3. helyezett Monortól. Hogy látod, mit lehet még kihozni ebből a szezonból, milyen célokat tűztök ki a tavaszra nézve?

– Az idén szeretnénk az ötbe kerülni, de ennél fontosabb, hogy elkezdődjön egy olyan munka, és összeálljon egy olyan váz, amivel nyáron komolyabb célokért küzdhetünk. Ha ez sikerül-és sikerülnie kell – akkor nyáron látjuk, milyen posztokra, és kit kell hozni ahhoz, hogy a feljutásért küzdjön ismét a KTE!

– Mikor kezditek el a felkészülést? Hol és milyen formában készültök? Megvannak-e már az ellenfelek, kialakult-e már a felkészülési program?

– 13-án, hétfőn kezdünk, kész van a teljes program. Nyolc edzőmérkőzést játszunk, lesz, mikor napi kettőt edzünk, hiszen profi labdarúgók alkotják a keretet. A tengerparti edzőtábor elmarad idén(is), de remélem, egyszer olyan szintre jut a klub, hogy ez nem csak álom lesz…

Szerző: Szécsi József (nb3foci.hu)

Média partnerek
Támogatók