A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Siker Csepelen, az első félidőben hengereltünk a Honvéd II. ellen

A KTE HUFBAU a bajnokság 5. fordulójában a Budapest Honvéd-MFA II. vendége volt Csepelen. A találkozón nagyon korán kétgólos előnybe kerültünk, majd a szünetben már néggyel is vezettünk, ami elégnek bizonyult a három pont megszerzéséhez.

A találkozó álomszerűen indult számunkra, hiszen már a 4. percben vezetést szereztünk, amikor Kéri bedobását Nánási csúsztatta a kapitányként visszatérő Patvaros elé, aki közelről a hálóba bólintott (0-1). A hazaiak villámgyorsan egyenlíthettek volna, ám előbb Mészáros védett egy ziccert, majd egy életerős lövést tolt a lécre. A 14. percben növeltük az előnyt, szinte lemásoltuk első gólunkat, ugyanis megint Kéri bedobásába tette bele a fejét Nánási, majd az általa megcsúsztatott labdát ismét Patvaros fejelte a hálóba (0-2). A nagy melegben ezt követően inkább a mezőnyjáték dominált, de a félidő utolsó tíz percében dominálni tudtunk. A 36. percben Babolek húzott befelé balról, majd jobbal irgalmatlanul nagy gólt ragasztott a hosszú felsőbe (0-3). Három perccel később Karacs kezdett szólóba, két védőt is elfektetett, de Berla lábbal hárítani tudott. Így is maradt kecskeméti gól még az első játékrészre, a 43. percben ugyanis Babolek indult meg a felezőtől, védője folyamatosan hátrált, 16-ról eleresztett lökete végül szerencsésen megpattanva kötött ki a jobb alsóban (0-4).

Pisont István nem hagyta, hogy csapata feladja a meccset, nagy tűzzel és elánnal jöttek ki a hazaiak a folytatásra, aminek gyorsan gól lett az eredménye. Előbb még a kapufát találta el a Honvéd, de másodpercekkel később Irimiás találta magát ziccerben, amit értékesített is a 48. percben. A hazaiak becsülettel hajtottak, az 57. percben egy szabadrúgásból el is találták a kapufát, de kontrákból nekünk is adódhatott volna sanszunk, ha pontosabbak vagyunk. Az utolsó húsz percbe érve több lehetőségünk is adódott, előbb Barna löketét védte a kapus, majd Babolek tekert mellé, majd egy kapu előtti kavarodás során legalább háromszor blokkoltak a védők, vagy a kapus, mire sikerült felszabadítaniuk. A 77. percben a kispestiek még kozmetikázni tudtak az eredményen, Horváth fejelt a bal alsóba, kialakítva a végeredményt (2-4).

Budapest Honvéd-MFA II. – KTE HUFBAU 2-4 (0-4)

NBIII. közép csoport, 5. forduló

Honvéd: Berla – Kovács, Temesvári, Juhász, Darabont (Tóth 60.) – Lukács, Pisont (Kóródi 87.), Hegedűs – Irimiás, Komiszár (Fogarassy 75.), Horváth.

KTE: Mészáros – Kéri, Nánási, Fehér, Grünvald – Vágó, Patvaros, Szalai (Hirman 32.) – Peres, Babolek (Hegedűs 91.), Karacs (Barna 61.).

Gól: Irimiás (48.), Horváth (77.) ill. Patvaros (4., 14.), Babolek (36., 43.)

Sárga lap: Darabont, Hegedűs ill. Hirman, Karacs 

Pisont István (Honvéd II.): A Kecskemét láthatóan begyakorolt figurából szerzett vezetést már az elején, ami ráadásul kétszer is bejött nekik. Gyorsan hátrányba kerültünk, bár az első gól után nagy sanszunk volt egyenlíteni. A félidő végén aztán a Kecskemétnek volt még két lehetősége, amit értékesítettek is némi szerencsével. Megint negyedóra alatt kerültünk kétgólos hátrányba, ezek azért megfogják a csapatot. Komoly tanulási folyamatban vagyunk, olykor ezek a pofonok igen nagyok, de minden meccsen mást tudunk megtanulni. A második félidővel nagyon elégedett voltam, mindent megtettek a srácok, remek volt a hozzáállás. A játék, a türelem, felállt védelem elleni bontások tetszettek, több beadást vártam volna viszont a szélekről. Rúgtunk kapufákat, voltak helyzeteink, ez ma így alakult. Gratulálok a Kecskemétnek!

Zoran Kuntics (KTE HUFBAU): Jó csapattal találkoztunk, mely ellen kihasználtuk fizikális előnyünket, így gyorsan kétgólos előnybe kerültünk. Ezt szünet előtt két szép találattal sikerült növelni. A Honvéd nem tudta értékesíteni a helyzeteit, mi igen, ezért is tudtunk 4-0-ra vezetni a szünetben. A második félidőben ellenfelünk minden mindegy alapon igyekezett zárkózni, ami sikerült is nekik. Mi több kontrát is vezethettünk volna, de rendszeresen rossz döntéseket hoztunk, így nem tudtuk növelni az előnyt. Ma a legfontosabb a három pont megszerzése volt, a célunkat elértük. Csapatként sikerült nyerni, most már a Szabadkikötő elleni meccsre készülünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók