A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Sikeres főpróba a Füzesgyarmat ellen

Szombaton utolsó edzőmeccsét játszotta le a Kecskeméti TE, ellenfelünk a keleti csoport negyedik helyén álló Füzesgyarmat volt. Szabó Tibor csapata jól vette az utolsó akadályt, jó erőkből álló riválisa ellen főleg a második félidőben tudott dominálni a KTE.

Selyem Zsolt és Nánási Balázs kisebb sérülés miatt pihent ezúttal, a többiek bevetésre készen várták a találkozót. Láthatóan mindkét csapat nagyobb fordulatszámon pörgött egy héttel a bajnoki rajt előtt, mint ami általában egy edzőmeccsen jellemző, ezt bizonyította az is, hogy rengeteg volt a taktikai fault, de a kemény belépőkbe is bátran belementek a játékosok. Az első helyzetre szűk negyedórát kellett várni, a születésnapos Balog adott forintos labdát a védők mögé belépő Peresnek, aki elhúzta a kapus mellett is a játékszert, majd az üres kapuba gurított (1-0). A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, majd a gyarmatiaknak volt egy erős 10 perce, ekkor a kapunkat is bevették, de les miatt ezt érvénytelenítette a játékvezető. Nagyjából 30 perc telt el a meccsből, amikor kezezés miatt büntetőhöz jutottak a vendégek, a labda mögé Kis állt, de lövése kivágódott a jobb kapufáról. A félidő hajrájában mi is betalálhattunk volna, de Vladul ziccerét hárítani tudta a kapus.

Fordulás után némileg változott a játék képe, jóval inkább a kecskeméti akarat érvényesült a pályán, ez gyorsan góllá is érett. Egy szöglet után Peres próbálta kilőni a hosszút, de a lécről kifelé pattant a labda, majd Markó lövését blokkolták, de a lecsorgóra Zámbori érkezett, majd ballal a jobb alsóba lőtt (2-0). Akár tovább is növelhettük volna a különbséget, egy akción belül Vladul és Szabó Dávid is megkínálta a gyarmati portást egy-egy életerős lövéssel. A félidő második felében a cserékkel sem változott sokat a játék, több szép akciót is vezettünk, de nem mindet sikerült már lövéssel befejezni. Az utolsó percekben a Füzesgyarmat szépíthetett volna, ekkor a végig magabiztos Kunságinak is ki kellett tolnia egy jó átlövést, de az eredmény már nem változott.

A Kecskeméti TE már a Dabas elleni tavaszi szezonnyitóra készülhet innentől, mely március 3-án (vasárnap) 14:30-kor kezdődik a Széktói Stadionban.

Kecskeméti TE – Füzesgyarmati SK 2-0 (1-0)

Edzőmeccs, Széktói Stadion

KTE: Kunsági – Bagi, Urbán, Farkas (Hirman 75.), Zámbori – Markó (Zámbó 65.), Terbe – Szabó D. (Nádudvari 65.), Balog (Kitl 75.), Peres (Takács 75.) – Vladul (Tóth 75.)

Gól: Peres (12.), Zámbori (53.)

Szabó Tibor: Örülünk annak, hogy utolsó felkészülési meccsünkön sem kaptunk gólt, még akkor is, ha ehhez szerencse is kellett.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók