A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Sikerrel vettük a tihanyi kupameccset

A KTE HUFBAU a MOL Magyar Kupában a megye I-es Tihanyi FC vendége volt. A mérkőzés a papírformának megfelelően alakult, mér az első félidőben kettővel vezettünk, majd fordulás után fölényessé tettük sikerünket.

A meccs rögtön helyzettel indult, Constantinescu lőtt fölé 16-ról a 2. percben, de erre gyorsan érkezett Nagy válasza, Lékai azonban ezt kitolta kettő minutummal később. Az első húsz percben alapvetően fölényben voltunk, átlövéseink is voltak, a 20. percben Asztalos járt a legközelebb a gólhoz, kicsivel a bal felső mellé lőtt. A hazaiaknak ezt követően volt egy erős negyedórájuk, a 25. percben a kapufát is megzörgették, majd a kipattanó után Lékainak kellett védenie egy fejest. A félidő hajrájában már megint csapatunk volt élesebb, a 39. percben Asztalos lőtte laposan középre a labdát jobbról, amit Constantinescu be is vágott (0-1). A félidő végén meg is dupláztuk az előnyt, Károly szögletét Kis bólintotta a kapu bal oldalába a 44. percben (0-2).

A második félidőben végig kecskeméti fölény jellemezte a mérkőzést, ami gyorsan góllá is érett, az 55. percben Constantinescu csente el a labdát a cselezgető kapustól, majd Károlyhoz passzolt, aki be is lőtte a ziccert (0-3). Sorra dolgoztuk ki ezt követően is a helyzeteket, Kerekes fejese azonban mellé ment, majd egy akción belül Tóth és Ludasi is alaposan megdolgoztatta a kapust. A 66. percben egy nagyon formás akciót vezettünk, melynek végén Kerekesnek már csak az üres kapuba kellett passzolnia (0-4). A végeredmény a 70. percben alakult ki, amikor egy másik csere, Szalai József szánta el magát távolról lövésre, ennek hatalmas gól lett a vége (0-5). A végén egy debütálót is köszönthettünk, Faragó Bence ugyanis tétmeccsen először léphetett pályára a KTE HUFBAU színeiben, s bár gólt is szerzett, ezt les miatt érvénytelenítették.

Tihanyi FC – KTE HUFBAU 0-5 (0-2)

MOL Magyar Kupa, 6. forduló

TFC: Sevinger – Dévényi, Németh, Horváth, Kovács, Slemmer, Nemes, Klauz, Erőss, Király, Nagy.

KTE: Lékai – Puskás, Vágó, Kis, Grünvald – Ludasi, Károly, Szalai G. – Tóth, Asztalos, Constantinescu.

Gól: Constantinescu (39.), Kis (44.), Károly (55.), Kerekes (66.), Szalai J. (70.)

Lukács István (Tihanyi FC): Az első félidőben még partnerek tudtunk lenni egy ideig, annak ellenére is, hogy a végén kaptunk két gólt, összességében azonban a Kecskemét a mérkőzés nagy részében fölényben volt, a 60. perc után el is fáradtunk. Megérdemelt vendég továbbjutás született.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): A legfontosabb célunkat, a továbbjutást elértük. Volt a meccsnek egy kiegyenlített húsz perce az első félidőben, de összességében azért kijött az osztálykülönbség. Elégedett vagyok az eredménnyel.

A KTE HUFBAU szeptember 27-én (vasárnap) már a bajnokságban játszik nagyon fontos rangadót, 18:00-kor a Dabas lesz a vendégünk a Széktóiban. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók