A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Sokszor találkoztunk a pécsiekkel

Szerdán 18 órakor a PMFC-t fogadjuk a Széktói Stadionban, ennek apropóján felidéztük a két klub közös bajnoki múltját is.

A PMFC kezdőcsapata a legutóbbi, Siófok elleni bajnokin (fotó: Kurdi József/PMFC)

A PMFC egy hatalmas hagyományokkal rendelkező klub, melynek elődjét, a Pécsi Dózsát 1950-ben alapították. 1972-től Pécsi Munkás SC, 1995 óta pedig Pécsi Mecsek FC néven szerepel a klub, mely történelme során igazán nagy sikereket is átélhetett. A legszebb időszakát a 80-as évek közepétől élte a Pécs, hiszen 1986-ban ezüstérmes, 1991-ben bronzérmes lett a „Pamacs”, sőt, 1990-ben megnyerték a Magyar Kupát. Ki kell emelni, hogy ebben az időszakban egy kecskeméti legenda, Czéh László is aktív részese volt a sikereknek, illetve a nemzetközi kupás szerepléseknek, például a Manchester United elleni mérkőzéseknek.

A 90-es évek végétől a PMFC jobbára az élvonal és a másodosztály között mozgott, majd 2015-ben – hozzánk hasonlóan – a kizárás sorsára jutottak. A pécsi futballt a negyedosztályból kezdték el újra felépíteni, a megye I. azonnali megnyerése után végül negyedik nekifutásra tudtak feljutni a Merkantil Bank Ligába 2020 nyarán. Első évük kitűnően sikerült újoncként, hiszen rögtön negyedikek lettek. Idén egyelőre visszafogottabb produkcióval jelentkeztek, a mérkőzést a 14. pozícióból várják.

KTE - PMFC mérkőzés 2012 tavaszán, Mohl Dávid később a PMFC-ben is alapember lett

A múltban három bajnoki osztályban is találkoztunk velük, legtöbbször az NBI-ben. 2011 és 2015 között nyolc KTE – PMFC derbit rendeztek, ezek teljesen kiegyenlített mérleget hoztak, hiszen két döntetlen mellett három-három sikernek örülhettek a csapatok. Érdekesség, hogy a pályaválasztó csupán egyszer tudta otthon tartani a pontokat, ez még nekünk sikerült 2015 márciusában.

A másodosztályban 1997 és 2003 között hatszor csaptak össze a felek, itt is döntetlen az összesített mérleg, három-három siker mellett egyszer ikszeltek a csapatok. Az NBIII-ban éppen a közelmúltban találkoztunk riválisunkkal, két döntetlen mellett egyszer a Pécs nyert.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók