A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Sűrű bajnokság elé nézünk

Az MLSZ már elkészítette a 2020/2021-es NBIII-as bajnokság versenykiírását, ezzel párhuzamosan a versenynaptár is nyilvánossá vált. Az már most látszik, hogy a szezon eleje, illetve vége is rendkívül sűrű lesz.

Arról már korábban döntött az MLSZ, hogy létszámbővítés lesz ebben az osztályban, ami azt jelenti, hogy a tervek szerint 3x20 csapattal rajtol el a bajnokság. Ez csoportonként 38 fordulót jelent, ami feszes és sűrű versenynaptárt ígér. Ez így is lesz, hiszen augusztusban rögtön 7 (!) bajnoki vár a csapatokra kettő hétközi fordulóval. Szeptemberben még egyszer kell majd szerdán meccset játszani, innentől a megszokott mederben zajlik a szezon. Az augusztus 2-án rajtoló ősz december 6-án zárul, összesen 21 fordulót kell teljesítenie idén a csapatoknak. A tavaszi szezon február 28-án kezdődik, majd áprilistól ismét egyre inkább besűrűsödik, újabb hétközi fordulókat követően végül május 30-án zárul.

A feljutók számában nincs változás, továbbra is a három csoport bajnoka léphet fel az NBII-be. A versenykiírásból az is kiderül ugyanakkor, hogy a bővítést követően jövőre csökkentés lesz, hiszen minden csoportból búcsúznak a 16-20. helyezett együttesek, illetve a legrosszabb 15. (összesen 16 csapat), feljutni azonban csak 10 csapat tud a megyei bajnokságból.  

A nevezések már lezárultak július 3-án, hivatalos tájékoztatás és csoportbeosztások vélhetően a hét folyamán lesznek.  

A Magyar Kupába idén is a 6. fordulóban kapcsolódnak be az NBIII-as klubok, melyet szeptember 19-én és 20-án, szombaton és vasárnap rendeznek majd.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók