A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó Alex csatlakozik Kaposvárról

Belényesi Csaba után újabb jó felépítésű, 193 centiméter magas, fiatal belsővédő csatlakozik a KTE HUFBAU keretéhez. Szabó Alex Kaposvárról érkezett.

A 22 esztendős középhátvéd Karádon majd Balatonszemesen pallérozódott ifjoncként, majd fiatalon a Kaposvár utánpótlásába került. A 2016/2017-es szezonban U19-es bajnok lett a Rákóczival, emellett 9 mérkőzésen a harmadosztályban bronzérmes felnőtt együttesben is bemutatkozhatott. Egy évvel később 5 találkozó jutott neki a feljutó csapatban, majd az NBII-ben már 24 bajnokin lépett pályára, egyetlen kivétellel mindannyiszor kezdőként kapott bizalmat az ismét osztályt ugró Kaposvárban. Az élvonalban 12-szer, majd a tavalyi szezonban a másodosztályban 20 alkalommal jutott szóhoz.

-Kaposváron nevelkedtem, az NBIII-tól az NBI-ig minden osztályban pályára léphettem. Ebben az időszakban természetesen voltak pozitív és negatív élmények is. Olyan típusú játékosnak tartom magam, aki mindent megtesz a klubjáért, a Kecskemét nagyon szimpatikus volt számomra, így várom már a közös munkát. A másodosztályban nagyon kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk, bírni kell a nyomást is, talán sokszor még nehezebb is itt futballozni, mint az NBI-ben. Inkább a párharcok dominálnak, bárki meglephet bárkit. Azért választottam a KTE-t, mert az első perctől éreztették velem, hogy engem akarnak. Nagy múltú klubról van szó, ahol rövid és hosszabb távon is megvannak a célok. Bízom benne, hogy tudásom legjavát nyújtva ennek én is részese leszek – mondta Szabó Alex.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók