A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó Alex: Gyorsan eltelt ez a száz meccs

A Debrecen elleni bajnokin védőnket, Szabó Alexet is köszöntjük majd, aki a Fehérvár ellen 100. alkalommal viselte tétmérkőzésen a KTE szerelését. Alex elmondta, nem az a típus, aki számolgat, de tény, gyorsan elrepült ez az élményekkel teli időszak.

– Számolgattál, vagy meglepődtél?

– Megmondom őszintén, nem tartottam számon előzetesen, hogy hol tartok. Utólag azért utána szoktam nézni, de meglepett, amikor megtudtam. Gyorsan repül az idő, pláne akkor, ha olyan sok jó élmény éri az embert, mint engem is ebben a száz mérkőzésben.

– Első meccs, első gól?

– Az első mérkőzés az nem sikerült a legjobban, mert az NB II-es nyitányon gyorsan kaptunk három gólt a Budaörstől, utána pedig már nem sikerült felállnunk. Amiatt viszont mindenképpen emlékezetes, hogy ezt követően viszont elindult egy hosszú veretlenségi sorozatunk. Az első gólra persze mindig emlékszik az ember, az NB II-ben sajnos vesztes találkozón szereztem meg, de ami nagyon megmaradt számomra, az ZTE elleni az NB I-ben. Emlékszem is, hogy talán a mester is megemlítette előtte már, hogy ideje lenne fejelnem egy gólt, amire azt mondtam, hogy rajta leszek. Végül sikerült is.

– Melyek a legnagyobb élményeid?

– A feljutás az első, az NB I-es ezüst pedig tényleg hihetetlen élmény volt. Rengeteg kifejezetten emlékezetes meccs is van ebben, például amikor először megvertük a Ferencvárost, vagy amikor a Kisvárda ellen bebiztosítottuk az ezüstöt, amit nagy ünneplés követett. Sorolhatnám még persze, hiszen ez egy nagyon szép időszak számomra a karrieremben.

– Hogyan tervezel egy ilyen szép jubileum után?

– Teszem a dolgom, nem számolgatok továbbra sem. Inkább mindig azon vagyok, hogy az adott napra, az adott mérkőzésre koncentráljak. A legfontosabb az, hogy sérülésektől mentes legyen a folytatás számomra, a többit pedig alakítja az élet. Most a Debrecen elleni mérkőzést várom már, tisztában vagyunk vele, hogy egy nehéz találkozó vár ránk, hiszen a Debrecen játékból indul ki, és ezt nem is szereti feladni. Egy dolog biztos, mindent meg fogunk tenni a pályán ezúttal is.

Folytatás péntek este 18 óra 50 perckor a Debrecen ellen a Széktói Stadionban. A jegyek már folyamatosan elérhetőek online!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók