A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó Alex: Ki akarjuk tolni ezt a szériát

Vasárnap 13 órakor a Nyíregyháza látogat a Széktói Stadionba a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában. Szabó Alex szerint egyértelműen motiváló, hogy hosszú ideje nem találtak legyőzőre a bajnokságban, szeretnék ezt a sorozatot tovább folytatni.

A bajnoki szünet alapvetően tartalmasra sikerült kecskeméti szempontból, hiszen a múlt hét folyamán egy edzőmeccsre és egy csapatépítő programra is sor került, mely után két nap pihenőt kaptak a játékosok. Kedd óta már újra munkában van a csapat, így nem lógatták a lábukat a játékosok.

-Szerintem kifejezetten jól töltöttük ki a szünetet, voltunk egy csapatépítő programon, illetve egy győztes edzőmeccset is lejátszottunk. Megfelelő mennyiségű pihenésre is volt idő, így sikeresen fel tudtunk töltődni. Emellett folyamatosan kapjuk a komoly terhelést is, ami felkészít minket a további feladatokra – mondta Szabó Alex.

Már 10 veretlen bajnokinál jár zsinórban a KTE HUFBAU, amit nem érez nyomásnak Szabó, sőt, inkább motiváló erővel bír a folytatást illetően.

-Személy szerint azt gondolom erről a hosszú veretlenségi sorozatról, hogy csak motiváló lehet számunkra. Tisztában vagyunk vele, hogy minden csapatnál eljön az a bizonyos holtpont, de erre még gondolni sem szabad. Ki akarjuk tolni ezt a szériát minél tovább, illetve hétről hétre szervezett és jó játékot akarunk nyújtani – mondta Szabó.

Sokan érdeklődnek, mi is lehet a KTE titka ebben a szezonban újoncként, mi az oka annak, hogy ennyire jól szerepel a csapat. Szabó Alex szerint nem titok van, hanem munka.

-Nincs semmilyen titok, egyszerűen csak maximálisan odafigyelünk a stáb által adott instrukciókra, emellett komoly melót tesz bele mindenki hétről hétre az edzésekbe és a meccsekbe. Hiszünk abban, amit gyakorlunk. Mindezt csapatként tesszük, nincs olyan, aki kilógna, ennek is köszönhető az, hogy akárki lép pályára, megállja a helyét. Rendkívül jó a csapategység.

Vasárnap a Nyíregyháza lesz az ellenfél, mely szintén nagyon jól kezdte a bajnokságot, utóbbi négy fellépésén azonban nyeretlen maradt a Szpari. Ez nem téveszt meg senkit, hiszen rangadónak számít az összecsapás.

-Biztos vagyok benne, hogy ők is rendezték a soraikat a szünetben, úgyhogy egy szervezett, jó erőben lévő csapattal találkozunk. Ez egy igazi rangadónak felel meg, ilyen mérkőzéseknek kell éltetnie egy játékost. Sok fog múlni a szervezettségen és a mentalitáson. Hazai mérkőzés lesz, ilyenkor sokat jelent a szurkolóink támogatása, főleg a nehezebb pillanatokon tudnak átlendíteni minket. Sokat jelent ez nekünk – zárta gondolatait Szabó Alex.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók