A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó Alex: Mindent meg fogunk tenni a sikerért

Védőnk tavasszal már két gólt szerzett a bajnokságban, így pluszt tudott hozzátenni a csapat sikereihez. A Szolnok ellen szeretné, ha győzelemmel zárnánk le ezt a nagyon sűrű hetet.

– Már a második gólodat szerezted tavasszal Budafokon, nem lehetsz elégedetlen. Mennyit jelent ez számodra?

– Nagyon boldoggá tesz, hogy gólokkal is hozzá tudok tenni most már a csapat sikeréhez. Bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó, de nem ez a fő szempont, inkább egy plusz. A legfontosabb, hogy a védekezésben segítsem minél jobban a csapatot.

– Két győzelmen vagytok túl, mi kellett ahhoz, hogy megforduljon a szerencsétek?

– Bizakodva mentünk el Siófokra a Vasas elleni vereség után, mert játékban azért éreztük, hogy nem arról van szó, hogy összeomlottunk volna. Úgy léptünk pályára a Balaton partján, hogy három pontot akarunk szerezni. Edzéseken igyekeztünk még inkább koncentrálni, rátenni egy lapáttal a munkára, az ilyen periódusokban ez tud segíteni. Siófok után Budafokon is nyerni tudtunk, úgy tűnik szerencsére, hogy talán megfordult a helyzet.

– Sűrű hétben vagytok benne, rövid felkészülés állt rendelkezésre a Szolnok elleni derbi előtt. Hogyan tudtok ilyenkor kicsit frissíteni?

– Általában a szakmai stáb erre nagyon precízen odafigyel, ez az edzésmunkában is visszaköszön. Megvan a kemény munka, de nagy hangsúlyt kap a megfelelő regeneráció is, amit nem szabad elspórolni, ezt nagyon komolyan vesszük, emellett az edzéseken túl is odafigyelünk magunkra. Ilyenkor a megfelelő frissítés is megvan természetesen a csapatban, olyan a keretünk, hogy mindenki bevetésre kész, mindenki tisztában van vele, mi a dolga a pályára kerülve.

– Ősszel talán pici hiányérzet maradhatott bennetek, mert a hajrában sikerült fordítani Szolnokon, de a hajrában mégis egyenlítettek a hazaiak. Van bennetek revans vágy emiatt?

– Inkább úgy fogalmaznék, hogy egy pici tüske maradt bennünk, de ezzel már nem igazán foglalkoztunk most, mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Hazai pályán nagyon fontos lenne számunkra, hogy győzelemmel zárjuk le ezt a hetet, ezért mindent meg is fogunk tenni. Tisztában vagyunk vele, hogy a Szolnok sem egy könnyű ellenfél, masszív és kemény csapatról van szó. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy ne vereséggel távozzanak, de bele fogunk állni ebbe is, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók