A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó Gergő továbbra is azon dolgozik, hogy a felnőtteknél is bizonyíthasson

Az U19-es együttes jobbhátvédje ősszel néhány percet már kapott az NBIII-as csapatban is, természetesen azon dolgozik, hogy a jövőben is számításba vegyék.

Mikor és hogyan ismerkedtél meg a focival, mik az első emlékeid?

Talán 3 éves lehettem, amikor a szembe szomszédunkkal, Makó Zsoltival rengeteget voltunk együtt, általa ismertem meg a labdarúgást.

Kik voltak rád a legnagyobb hatással?

Egyértelműen édesapám, vele mindent meg tudtam beszélni, ami a focival kapcsolatos, de sajnos ezt ma már nem tudom megtenni, hiszen 3 éve elhunyt. Ebben a nehéz helyzetben édesanyám nagyon sokat segített, tőle rengeteg támogatást kapok, mindenben mellettem áll. A családban több focista is volt.

Hol kezdtél el focizni, hogyan jutottál el Kecskemétig?

Kiskőrösön kezdtem el focizni 4 évesen. Gyerekkori barátommal, Szabó Dáviddal mentünk el edzésre, kezdetben némi félelemmel, hiszen 2-3 évvel idősebbek közt játszottunk. Egészen 9 éves koromig voltam Kiskőrösön, utána édesanyámmal Szegedre költöztünk, ahol 5 nagyon fontos évet töltöttem el a SZEOL-ban. 2015 nyarán kaptam egy felkérést az MTK-tól, amit utólag visszagondolva rossz döntés volt részemről elfogadni. Keveset is játszottam, utána pedig jött egy sérülés, ami végleg véget vetett a pesti kitérőnek. Török Laci révén kerültem aztán 2016 telén Kecskemétre, ami jó döntés volt, mert sikerült újra felépítenem magam, ráadásul nagyon jól is érzem magam az egyesületnél.

Több poszton is szerepeltél eddig, védekező középpályásként és jobbhátvádként főleg. Hol szeretsz igazán futballozni?

Igen, valóban ez az a két poszt, ahol igazán otthon érzem magam. Ha egyet kellene választanom, akkor mindenképpen a védelem jobb oldalát mondanám.

Manapság kiknek a játéka inspirál?

Egyértelműen a brazil Daniel Alves.

Pár percet már kaptál a felnőtt csapatban is idén, mik a további céljaid a szezonban?  

Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor nyáron felkerültem a felnőtt csapat keretébe, hiszen ez egy teljesen más közeg, ezt követően debütálhattam is a Paks ellen. A célkitűzésem az, hogy egyre több lehetőséget kapjak a keretben, illetve ha úgy hozza a sors, akár kezdőként is pályára léphessek.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók