A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: A legtöbb tennivalónk a támadóharmadban van

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában 2-0-os vereséget szenvedett csapatunk a Nyíregyházától a Széktói Stadionban. A lefújás után a vezetőedzők értékeltek. 

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Nehéz mit mondani, mert az első húsz percben rendkívül jól játszott a csapatom, sorra rúgtuk a szögleteket, a gólvonalról tisztázott az ellenfél. Emellett sok nagyszerű támadást vezettünk, a játékfelépítésünk is működött. Ezután egy rossz mentés után kaptuk egy olyan gólt, amit ritkán látni, akkor is, ha tudjuk, hogy Kovácsréti kitűnő rúgótechnikával rendelkezik. A másodiknál már sajnos olyan szituációból kaptuk a gólt, amit a héten hangsúlyoztunk, tudtuk, hogy ez benne van a Nyíregyháza játékában, mégis elcsúszott a védekezésünk. Még a szünetben is azt mondtam, hogy folytassuk, juttassuk a labdát a védelem mögé beadásokkal is. Ebben van komoly hiányérzetem, mert rengeteg pontrúgásunk volt, de ezeket rendre kifejelték, a tizenhatoson belülre jutva pedig nem hoztunk megfelelő döntéseket. A legtöbb tennivalónk itt van, hogy a támadások előkészítésében és befejezésében javuljunk, mert ma ez döntött. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbáltunk lőni, akár távolról is, de kell a finesz, a pontosság, hogy gólokat tudjunk lőni. Nem hitehagyott a csapatom, a játékosok akarnak és próbálnak futballozni, de ahogy mondtam, a támadóharmadban hiányérzetem van.

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Nehezen lendültünk bele a játékba, lassabb tempóban kezdtünk, a mérkőzés eleje nem is tetszett. Szépen fokozatosan vettük át a játék irányítását ezután, volt két villanásunk, amiből gólokat szereztünk. Ez döntőnek bizonyult. Kontroll alatt tartottuk ezután is a meccset, annak külön örülök, hogy akik helyettesítették a sérülteket, jól szálltak ma be. Stabilak voltunk hátul, rengeteg beadást és szögletet hárítottunk, amivel korábban sok gondunk volt. Ez most jól működött, nagyon jó volt a csapatmunka. Kecskeméten nem sok csapat szokott nyerni, nekünk ez most kapott gól nélkül sikerült, ami fontos volt számunkra. Szerettünk volna a Kecskemét előtt maradni, ami sikerült, így optimistán várhatjuk a Diósgyőr elleni rangadót.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók