A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: A maraton legelején járunk csak

A válogatott világbajnoki selejtezői miatt szünetelt a Merkantil Bank Liga, ennek apropóján Szabó Istvánnal készítettünk hosszabb interjút az eddigi szereplés kapcsán.

-Hosszú idő után tudtál egy kicsit több pihenőt adni a csapatnak a Vasas elleni bajnoki után. Hogyan használtad ki ezt az időszakot, milyen állapotban tért vissza a társaság?

-Nagyon kemény három hónap van a csapat és a stáb mögött, szinte alig volt pihenőnk, gyakorlatilag heti egy nap. A stáb részéről az is azzal telt, hogy az aktuális ellenfeleket elemeztük. Indokolt volt, hogy a Vasas elleni bajnoki után kicsit nagyobbat szusszanhasson mindenki. Nekem is kellemesen telt, hiszen három hete kisunokám született, így egy gyors, kétnapos látogatást tettünk a nagyfiamnál Németországban. A csapat megfelelő állapotban érkezett vissza, továbbra is nagyon motivált mindenki, a hangulat is jó. Múlt csütörtökön már két edzéssel rázódtunk vissza, utána volt egy kis csapatépítő, motivációs program a lakiteleki Nimród Footgolf Parkban. Ott is a labda volt azért főszerepben. A hetet egymásközti játékkal zártuk, most pedig már készülünk a vasárnapi, Siófok elleni bajnokira a szokásos napi két edzéssel itt a hét elején. Nagyon sűrű lesz a jövő hetünk, hiszen a Siófok utána szerdán már jön is Budafok, majd a felsőzsolcai kupameccs, ahol szeretnénk továbbjutni.

-Nagyon jól kezdtetek, negyedik helyről várhatjátok a folytatást, ez a szurkolók hangulatán is érezhető. Hogyan értékelnéd a rajtot?

-Kecskemétiként érzékelem a felfokozott hangulatot, nagyon örülök, hogy a közönséget jó játékkal és eredményekkel tudjuk kiszolgálni. Az NB II.-es bajnokság ugyanakkor egy maraton, ennek a legelején tartunk csak, hat forduló után nem szabad még túlzott elvárásokat támasztani a csapattal szemben. Keményen dolgozunk, érezzük, hogy egyre többen jönnek ki a hazai meccsekre, idegenbe is elkísérnek minket. Köszönjük ezt ezúton is, és szeretnénk ennek a támogatásnak megfelelni természetesen a legjobb tudásunk szerint. Jól kezeli ezt a csapat jelenleg, de még tényleg nagyon az elején járunk.

-Hogyan vágtok neki a folytatásnak?

-A megbeszélt stratégia mentén dolgozunk, ha azt túlteljesítjük, annak mindenki örülni fog. Az elvárás továbbiakban is a biztos bennmaradás, amennyiben ez megvan, akkor a minél jobb eredmény elérése a bajnokságban. Amikor ezeket teljesítettük, akkor lehet újabb célokat meghatározni.

-Összesen 16 futballista érkezett a nyár folyamán, nem mellesleg a szakmai stáb is átalakult. Mégis olyan érzése lehet a drukkereknek, mintha évek óta együtt lenne ez a társaság, gyorsan összeállt a csapat. Mi a titok?

-Három tényező fontos ilyenkor véleményem szerint. A biztos tulajdonosi háttér, a megfelelő játékosok kiválasztása, illetve a jó szakmai munka. Itt gondolok természetesen az egész stábra, a videóelemzőre, erőnléti edzőre, kapusedzőre, pályaedzőre, illetve az orvosi csapatra is. Mindenki magas színvonalon dolgozott eddig, és biztos vagyok benne, hogy ez a jövőben is így lesz.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók