A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: A terhelés itt már szinte maximális

Szerdán 16:30-kor Szlovéniában vívja második felkészülési mérkőzését csapatunk, ellenfelünk az ukrán Rukh Lviv lesz Roglában. A találkozó kapcsán Szabó István mondta el, milyen célokkal vívják meg a találkozót.

– A harmadik hét a legnehezebb időszaka a felkészülésünknek talán, ez jelenleg meg is látszik, hiszen akadnak játékosok, akiknek kisebb problémáik vannak. Nyilvánvaló, hogy ilyen esetben senkinek sem kockáztatjuk meg egy edzőmeccsen a játékát, nehogy komolyabb baj legyen belőle. A terhelés itt már szinte maximális, ebből kifolyólag itt-ott előjönnek fájdalmak. Ezúttal 60 percet határoztunk meg a játékosoknak, egy kifejezetten erős csapat ellen. A Rukh az ukrán bajnokságban hatodik helyen végzett, fiatalok, gyorsak és szenvedélyesek. Jó erőfelmérő lesz ez számunkra, és ahogy mindig, úgy most is több célja van ennek az edzőmeccsnek. Nekünk a fizikális rész még mindig az első, ezt szolgálja a 60 perces terhelés, illetve vannak taktikai elemek is, amiket gyakorolni akarunk. Elsősorban a támadás és a védekezés az a fázis, amire nagyobb hangsúlyt fektettünk. Ebben benne van az is, hogyha ránk kényszeríti ellenfelünk az akaratát, akkor megfelelő zónában hogyan védekezzünk. Támadásban szeretnénk felépíteni a játékot, áttörni a védelmi vonalakat. Az majd kiderül, hogy mennyi erőnk lesz ehhez, mert ebben az időszakban ez nem könnyű dolog. Én azt kértem a játékosoktól, hogy tegyék oda magukat, illetve a taktikának megfelelően működjenek együtt a pályán – mondta Szabó István.

A Rukh hatodik helyen végzett az előző idényben, ami egy dinamikus fejlődés eddigi legkiemelkedőbb sikere. A klub 2014-ben indult el felfelé, az amatőr ligából (negyedosztály) startolva 2020-ban feljutott az élvonalba. Rendre a 10-11. helyen végzett első éveiben a csapat, de a mögöttünk hagyott idényben eddigi legjobb szereplésüket produkálták. Vitalij Ponomarjov csapata alapvetően hazai játékosokra épít, nagyon büszkék akadémiájukra is, a keretük tele van húszas éveik elején járó labdarúgókkal, ami számunkra sem idegen filozófia. A csapat rutinját néhány légiós adja, brazil, francia és afrikai labdarúgóik is vannak, de számuk alacsony.

Szerdai edzőmeccsünkre Roglában kerül sor, ami egészen biztosan új élmény is lesz, hiszen nagyjából 1500 méteres tengerszint feletti magasságban futballozhatunk majd a Rukh Lviv ellen, mely a helyszínen edzőtáborozik. Kezdés 16:30-kor, X-oldalunkon szöveges eseménykövetéssel is jelentkezünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók