A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Bízom a csapatomban

Pénteken 18:15-kor a Kisvárda elleni hazai mérkőzéssel zárja le a szezont csapatunk, melynek tétje az ezüstérem megszerzése. A találkozó előtt Szabó István vezetőedzőt kérdeztük, aki a közelmúltban az M4 olvasói szavazásán is szép sikert ért el.

– Először is gratulálnék, mert az M4 Sport Instagram oldalán szurkolói szavazást hirdettek meg a közelmúltban, melyet tetemes előnnyel tudtál megnyerni az NB I-es edzők között. Mit jelent számodra a rajongók elismerése, főleg ebben az esetben, amikor alighanem más csapatok szimpatizánsai is voksoltak rád?

– Ez mindenképpen az egyik legnagyobb elismerés, rengeteg hálával tartozom ezért. Az országban is egyre több Kecskemét szimpatizáns van, örömteli, hogy elismerik a munkánkat ilyen formában is, hiszen mindig hangsúlyoztam, hogy ez egy csapatmunka. A stábom és a csapatom nélkül biztosan nem tudnék ilyen eredményt elérni.

– Jön az utolsó mérkőzés, melynek megvan a maga tétje hazai pályán. Hogyan tudtatok készülni rá?

– Nagyon rövid időnk volt felkészülni erre a mérkőzésre, de bízom a csapatomban, illetve az egész éves munkánkban, mert most erre kellett hagyatkozni. Vasárnap este még Újpesten játszottunk, másnap regeneráltunk, tulajdonképpen három napunk volt felkészülni a Kisvárdára. Mivel ebben az évben már harmadjára találkozunk velük, kicsivel könnyebb a dolgunk, hiszen mindkét csapatnak volt alkalma kielemeznie a másikat. Inkább taktikai és mentális oldalról közelítjük már meg ezt a mérkőzést, melyen szeretnénk pontot, pontokat szerezni nagyszerű közönségünk előtt.

– Milos Kruscsics személyében egy új trénerrel érkezik a Kisvárda már, hogyan látod ennek tükrében az ellenfelet?

– Úgy látom, hogy más filozófia mentén zajlik a munka a Kisvárdánál, mást is játszottak, ez a munka kezd is beérni. Utolsó két mérkőzésükön nagyon magabiztosak voltak, otthon is tartották mindkét esetben a három pontot. Tavaly második helyen végeztek, a keretük alapvetően nem változott, nem lettek rosszabbak, a hullámvölgyek benne vannak a futballban. Tele vannak rendkívül gyors támadókkal, jók az átmenetekben, nagyon figyelnünk kell rájuk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók