A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Csak a Fehérvár elleni mérkőzéssel foglalkozunk

A válogatott szünetben sok mindenre időt szánt csapatunk, az első héten az edzések mellett felmérések és orvosi vizsgálatok is zajlottak, keddtől pedig ráfordult a keret a székesfehérvári, vasárnap 19:30-kor kezdődő bajnokira. Szabó István elmondta, rendkívül büszkék arra, hogy újra KTE játékosok szerepelhettek a nemzeti csapatban, az év hátralévő részében pedig továbbra is csak a soron következő mérkőzésre koncentrálnak majd, jelenleg a Fehérvárra.

– Szuhodovszki Soma személyében újabb KTE játékos debütált a magyar válogatottban, aki azt is elmondta, hogy ebben a sikerben a társak, a stáb és a klub is vastagon benne van. Játszott mellette Horváth Krisztofer is, illetve ugyancsak a válogatott keretben volt Szalai Gábor is. Mennyit jelent számotokra az, hogy már ketten is bemutatkozhattak rövid idő alatt a nemzeti csapatban?

– Az egész klub, azon belül tényleg mindenki nagyon büszke a válogatottjainkra. Ezt minden nap látni, ahogy a klub épületébe belépünk, hiszen a mezeik is kikerültek a falra. Ilyen korábban sose volt, hogy egyszerre legyen három játékosa a KTE-nek a magyar válogatottban, ennek értékét csak növeli az, hogy eredményes is a nemzeti csapat. Mostanra Soma is bemutatkozott, Krisztofer pedig tartalmas időt töltött a pályán Montenegró ellen. Biztos vagyok benne, hogy Gabi is meg fogja kapni idővel az esélyt, mert sokat tesz érte. Méltán lehet büszke mindenki ezekre a srácokra, akik valamit is hozzátettek karrierjük során ahhoz, hogy eljussanak idáig, én is a helyszínen szurkoltam nekik. Ki merem jelenteni, hogy Kecskemétről is lehet most már valaki válogatott, ha jó szakmai munka folyik, ha megfelelő társak vannak a csapatban, ha jól van felépítve a klub, illetve stabil a tulajdonosi háttér. Ezek a feltételek adottak.

– Amíg a válogatottak az Eb-ért küzdöttek, addig ti sem álltatok le a munkával, hogyan telt ez a két hét?

– Az első hét felmérésekkel és orvosi vizsgálatokkal telt az edzések mellett. Kedden kezdtük el a heti munkát teljes létszámban, egyedül Krisztofer kapott még szabadnapot, mivel ő az U21-es válogatottban is majdnem teljes meccset játszott kedd este. Nagy értékünk ő, így a legfontosabb számunkra az, hogy egészséges legyen, ennek szellemében is kapcsolódott be. A munka egyébként a szokásos mederben zajlik, teljes hetünk van készülni, ennek szellemében dolgozunk.

– Egyre jobb formában van a Fehérvár, mely legutóbb a bajnokot is legyőzte, milyen ellenfélre számítasz?

– Jó formában lévő Fehérvárral fogunk találkozni, melynek mostani eredményei egyáltalán nem lepnek meg, inkább az lepett meg, ahogy korábban teljesítettek. Ebből a nehezebb időszakból viszont egyértelműen kijöttek, elég csak azt alapul venni, hogy sikerült nyerniük a Groupama Arénában, ahova nem győzni járnak a csapatok. Utóbbi öt meccsükből négyet megnyertek a bajnokságban, de ismét csak azt tudom mondani, hogy ez nem véletlen, hiszen rengeteg válogatott, vagy volt válogatott játékos is tagja a keretüknek. Nagyon erős csapat, mostanra megtalálták a megfelelő játékrendszert is, ezáltal magabiztosak lettek, úgy játszanak, ahogy eddig is szerettek volna.

– Az év utolsó periódusa kezdődik meg, négy mérkőzés maradt. Milyen céllal vágtok neki a hajrának?

– Ahogy eddig, most is csak a következő meccsre koncentrálunk. Lehetne számolgatni, de mi ezzel egyáltalán nem foglalkozunk, csak azzal, hogy szeretnénk Székesfehérvárról is ponttal, pontokkal hazatérni. Nagyon bízom benne, hogy kitűnő szurkolótáborunk most is mellettünk lesz és segít, mert tényleg nincs olyan távoli hely, ahova ne kísérnének el minket, ami nagy erőt ad nekünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók