A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával

Szombaton 11:00-kor a Csákvár ellen vívja első edzőmeccsét csapatunk a Széktói Stadion műfüves pályáján. A mérkőzés apropóján Szabó Istvánt kérdeztük az eddig elvégzett munka és a tervek kapcsán. A Csákvár elleni edzőmeccsre ingyenesen léphetnek be szurkolóink.

– A második végéhez érkezett a munka, szinte minden nap két edzésetek van. Hogyan foglalnád össze ezt az időszakot?

– Még alig raktuk le kis túlzással a pezsgős poharakat, máris elkezdtük a téli munkát január 2-án. Előtte már ki volt adva egy kis házi feladat egyénileg a játékosoknak, hogy ne a nulláról induljunk. A felmérések azt mutatták, hogy nagy lemaradások nincsenek is, hiszen december közepén még bajnoki meccset játszottunk. A felmérések és a vizsgálatok után elindult a munka, érthető itt a második hét végén, hogy már nagyon várjuk az edzőmeccseket is. Az edzőtermi munka és az edzések váltogatják egymást, pont időben kezdődik el a mérkőzés terhelés is. Azt persze sajnálom, hogy a BVSC elleni találkozó elmaradt a múlt hét végén, de egymás ellen is meg tudtuk azért valósítani, amit szerettünk volna.

– A Csákvár ellen milyen célokkal léptek pályára szombaton?

– Egy jó NB II-es csapatról van szó, mellyel kitűnő kapcsolatot ápolunk. Kicsit bánjuk, hogy műfüvön kell játszani, de Törökországban már füves pályán fogunk készülni végig a tervek szerint szerdától. Két csapattal fogunk tulajdonképpen játszani szombaton, 45 perces terhelést kapnak a játékosok, akiknek van egy kisebb lemaradása, azoknak egy kompenzáló edzés is lesz.

– Szinte azonnal indultok is az edzőtáborba utána, hogyan zajlik majd a téli munka utolsó szakasza?

– Vasárnap szabadnap, hétfőn ismét két edzés, majd kedden indulunk az edzőtáborba. Összességében meg vagyok elégedve a játékosok hozzáállásával, a tapasztalatunk és a mérések is azt mutatják, hogy jó állapotban vannak a fiúk. Akadnak természetesen kisebb sérülések, betegségek ebben az időszakban, de ez teljesen normális, nagy problémánk szerencsére nincs. Amit elterveztünk, azon az úton haladunk, hátráltató tényező nélkül. Törökországban is komoly nemzetközi edzőmeccsek várnak majd ránk, az edzések ott inkább taktikai és frissítő jellegűek lesznek, hiszen amint hazaérünk, már készülhetünk a Mezőkövesd elleni tavaszi nyitómeccsre a bajnokságban.

– Sűrű programotok lesz ott, a 6 mérkőzés és a rengeteg meccs mellett mire szeretnétek még időt szánni?

– Fontos számunkra a csapat összetartó ereje. Hiszünk abban, hogy a játékosok szeretnek együtt lenni, sokat kommunikálnak, örömmel veszik a csapatépítő programokat, ennek hozadéka pedig a pályán is megmutatkozik. Az eddigi két és fél év munkája azt mutatja, hogy ez működik is. Az edzések és az edzőmeccsek mellett szeretnénk még jobban összecsiszolni a csapatot, hiszen van próbázónk, illetve van olyan játékos is, akinek a leigazolásához már nagyon közel járunk. Viszünk magunkkal saját utánpótlásunkból felkerülő játékosokat is, ami nagy öröm nekik és nekünk is, hiszen megtapasztalhatják, milyen a felnőtt csapathoz tartozni folyamatosan.

– Lukács Dani tulajdonképpen az első igazolása volt a klubnak, miután te is visszatértél 2021 nyarán. Hogyan fogadtátok?

– Nagy öröm számunkra Lukács Dani visszatérése, hangulatban és játéktudásban is nagyon sokat ad a csapatnak, hatalmas erősítés. Igazi csapatember, a szurkolók is nagyon megszerették annak idején. Csütörtökön volt egy csapatépítőnk is, ahol a regenerálás mellett biliárdozhattak, ping pongozhattak, csocsózhattak a játékosok a Granada Hotelben. Nagyon jól sikerült, kicsit ki is kapcsolhattak közösen a srácok.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók