A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Hasonló a két klub filozófiája

Szombaton 17:30-kor a Zalaegerszegi TE lesz a KTE ellenfele a Széktói Stadionban. Egy sűrű időszak felvezetése is lesz ez egyben, ennek kapcsán beszélgettünk vezetőedzőnkkel, Szabó Istvánnal.

– Fontos időszak jön a csapat számára, hiszen hét nap alatt három bajnokit kell majd abszolválni. Az NB II-ben ehhez már hozzászokhatott a csapat, de mennyiben lesz ez más az NB I-ben?

– Az elvi rész nem változik. A periodizáció szerint dolgozunk, megvan a ritmusunk. Szombaton jön a meccs, amit szabadnap követ, majd hétfőn és kedden újra edzések, szerdán meccs, csütörtökön és pénteken újra tréningek, majd jön megint a szombati mérkőzés. Ezen belül természetesen az edzéseket mi megkülönböztetjük különböző típusok szerint, illetve fontos szerepet kap a regeneráció.

– Mennyire kell sakkozni ilyenkor a játékoskerettel?

– A legfontosabb kiindulópont a mérkőzés, azután a stábbal egyből összedugjuk a fejünket. Megnézzük, hogy ki és mennyit játszott, mennyi regenerálásra van szüksége egy-egy játékosnak, van-e sérültünk, ennek tükrében hozzuk meg a döntéseket. Azzal mi kevésbé foglalkozunk, amivel talán a szurkolók jobban, hogy melyik mérkőzésen van nagyobb esély a győzelemre. A mérések és a tapasztalatunk, valamint a játékosok állapota dönti el, hogyan rotáljuk a keretet.

– A keret tovább erősödött Gréczi Mártonnal, akit jól ismerhetsz. Mit adhat ő a csapatnak?

– Mindig nagyon fontos része átigazolási politikánknak, hogyha kecskeméti, vagy akár megyei kötődésű játékossal tudunk erősödni, akkor azért tegyünk lépéseket. Jóleső érzés és nagy öröm, hogy ismét egy ilyen játékost tudtunk megszerezni, hiszen Marci családja izsáki, de már egészen kicsi korától kezdve a KTE-ben nevelkedett. Pár évvel ezelőtt már volt szerencsém vele Tiszakécskén együtt dolgozni, azóta is követtem a karrierjét, még mindig csak 22 éves. Az utóbbi idényben, abban a nagyon erős Szegedben is jó teljesítményt tudott nyújtani. A sebességével, mozgékonyságával reményeink lendíteni tud a csapat játékán, illetve azzal is, ahogyan látja ezt a játékot. Már most több kecskeméti játékos van vele a keretünkben, mint a tavalyi szezonban, ami pedig külön öröm számunkra.

– A ZTE lesz szombaton ebben a mini sorozatban az első ellenfelünk a Széktói Stadionban. Mondhatni, egy hasonló filozófiát valló klub, sok fiatallal. Milyen mérkőzésre számítasz?

– Amennyire én látom, a két klub filozófiája hasonló, azzal a különbséggel, hogy több év előnyben van ellenfelünk, régóta egyengetik azt az utat, amit választottak. Van az NB I. mellett akadémiájuk, van NB III-as csapatuk, illetve Lendván egy fiókcsapatuk. Jól felépített a rendszerük, akik kinőnek az NB III-ból, a szlovén másodosztályban fejlődhetnek tovább, ez egy nagy segítség nekik. Sok fiataljuk van, hozzánk hasonlóan gondolkodnak ezen a téren, szeretik felépíteni a játékosokat, amiből profitál a csapat. Minden meccs nehéz, ez a mostani is az lesz. Egy nagyon intenzív futballt játszanak mostani edzőjükkel, a nyáron is nagyon bátran kimondták azt, hogy az első ötbe szeretnének kerülni. Ehhez támadni kell, ehhez gólokat kell lőni, a törekvésük meg is van erre. Mi se szeretnénk viszont rosszul teljesíteni szombaton, így élvezetes lesz a meccs, melyen szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók