A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Hazai pályán különösen erőteljes az Újpest

Szombaton 17:00-kor az Újpest FC vendége lesz csapatunk. A találkozó mellett az utóbbi két hétről, az ellenfélről és az esélyekről is beszélgettünk Szabó Istvánnal.

– Két hét szünet után tér vissza a bajnokság, volt időtök ennek megfelelően készülni az Újpestből. Hogyan telt ez a két hét, mennyire volt lehetőség nyugodtan dolgozni?

– Előre megtervezett programunk volt, azt persze nem tudtuk, hogy mennyi játékosunk mehet a válogatottakba. Nagyon örülünk, hogy hárman ismét meghívót kaptak, Iyinbor Patrick az U21, Horváth Krisztofer és Szalai Gábor az A-csapatba. Nélkülük dolgoztunk, az első hétben egy hírverő és egy edzőmeccset játszottunk, amik teljesen meg is feleltek az elképzeléseinknek. Mindent meg tudtunk csinálni, a játékosok megfelelő pihenőt is kaptak. Ahogy mondani szoktam, a második hét már teljes egészében rendelkezésünkre állt, hogy felkészüljünk az Újpest ellen. A válogatott játékosoknak még kedden programja volt, így csak csütörtökön csatlakoztak hozzánk, ez természetesen egy olyan feladat volt a stábunk számára, amire fel kellett készülni. Szalai Gabi évek óta benne van a nálunk zajló munkában, Horváth Krisztofer is ismeri a rendszert, de Iyinbor Patrickot sem kell félteni, így azért nagy meglepetés nem érheti őket, ráadásul magas szinten dolgozhattak, illetve futballozhattak ebben a másfél hétben. Szinte teljes létszámmal készülünk már, szerdán egy szponzori meghívás keretein belül Akasztón ebédeltünk az edzés után, ami szintén hozzátett a jó hangulathoz, erre is szükség van időnként a minél erősebb csapatkohézióhoz.

– Ha már volt időtök felkészülni az Újpestből, milyen csapatot ismertetek meg?

– Amikor tavasszal visszatért Nebojsa Vignjevic, akkor már lehetett látni, hogy új erőre kaptak. Nyáron tulajdonképpen ki is mondták, hogy a dobogó a céljuk, illetve a kupában is szeretnének messzire jutni. Ezt a keretük alapján joggal jelenthették ki, ugyanis véleményem szerint egyre közelebb járnak ebben a tekintetben a Ferencvároshoz, a támadóegységük legalábbis egyértelműen. Nem véletlen, hogy nagyon jó formában vannak, hazai pályán különösen erőteljesen és jól játszanak. Természetesen nagyon nehéz meccsre számítok. Volt egy nehezebb időszakunk, de azok is mi voltunk, bízom benne, hogy a Paks elleni mérkőzéssel ezt a rosszabb periódust lezártuk. Komoly tartást mutattunk a második helyezett ellen, de idegenben a jelenlegi forma alapján az Újpest az esélyes most. A 12 csapatos NB I. viszont azért ilyen kiegyensúlyozott, mert meglepetések bármikor születhetnek, ennek megfelelően készülünk mi is.

– Szóba került a Ferencváros, egyre többen érdeklődnek már Kecskeméten is a közelgő hazai bajnoki kapcsán, de az Újpest is derbire készül, ez mennyire érezhető esetleg a hangulaton?

– Nekünk nagyon távoli még erről beszélni, hiszen való igaz, hogy nincs messze ez a meccs, de két bajnoki és egy kupameccs is vár még ránk előtte. A Szeged elleni mérkőzés ráadásul egy presztízs rangadó lesz esetünkben közvetlenül előtte. Rendkívül jó szakmai munka folyik az Újpestnél, így biztos vagyok benne, hogy nem a derbin van még a fókusz náluk sem, hanem ránk készülnek kizárólag. Biztosan fontos számunkra az a rangadó is, de annál rutinosabbak, minthogy ennyire előre tekintsenek.

– Tavaly kiegyensúlyozott volt a mérleg ebben a párosításban, most milyen mérkőzést vársz?

– Arra számítok, hogy az Újpest nyomást próbál helyezni ránk. Nagyon gyors szélsőik vannak, emellett a szélső védőik is kreatívak és jól segítik a támadásokat. Láthattuk az utolsó találkozójukat is a DVTK ellen, a kis területeken is nagyszerűen játszák be a különböző zónákat, az átmenetekben különösen veszélyesek. Így készülnek véleményem szerint ellenünk is. Természetesen mi is szeretnénk megfelelő választ adni, maximálisan bízom is a csapatomban. Ahogy mondtam, az Újpest az esélyesebb jelenleg, de egy évvel ezelőtt is tudtunk már a Szusza Ferenc Stadionban meglepetést okozni, és most sem tartom elképzelhetetlennek, hogy pontot, pontokat hozzunk el.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók