A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Ilyenkor tud a leginkább segíteni a közönség

Szombaton 20:30-kor a Paksi FC-t fogadja csapatunk a Széktói Stadionban, a találkozó előtt Szabó Istvánt is megkérdeztük, hogyan készülnek és mit vár a találkozótól.

– Sűrű időszakot zártatok le vasárnap Miskolcon, hogyan fordultatok rá erre a hétre, miként sikerült rendezni a sorokat?

– Amit a mérkőzések kapcsán el lehetett mondani, az elmondtam a találkozókat követően, így ebbe már nem is mennék bele bővebben. Lezártuk ezt az időszakot, természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez nem volt egy pozitív periódus számunkra. A Ferencváros ellen nagyszerűen játszottunk, viszont a másik két találkozókon csak időszakosan volt olyan a játékunk, mint amit vártunk. Annak nagyon örülünk, hogy a közönségünk ennyire kitartó, mert most szombaton is szükség lesz rájuk. Én is arra kérem őket, hogy minél nagyobb létszámban jöjjenek ki, mert ilyenkor tudnak a legtöbbet segíteni. A srácok biztosan mindent meg fognak tenni azért, hogy örömet szerezzenek.

– A Paks kitűnő formában érkezik Kecskemétre, milyen találkozót vársz?

– Nem volt teljes hetünk, de mégis sokkal több időnk volt, mint amikor három meccset kellett lejátszani egy hét alatt. Véleményem szerint fel tudtunk készülni a szombati mérkőzésre. Tavaly háromszor játszottunk a Pakssal, a mérleg kiegyenlített volt, ráadásul mindig történt valami, ami miatt emlékezetesek maradtak ezek a találkozók. Az első meccsen rendkívül jól futballoztunk, a paksi meccset a nagy szél miatt gyakorlatilag nem lehetetett értékelni, tavasszal aztán 2-0-os előnyről kaptunk ki itthon, ami természetesen akkor nagyon fájt nekünk. Mindenki tudja, hogy van paksi kötődésem, megbecsültek és szerettek ott, de ezt most félre kell tenni. Sokszor mondtam már, de tartom továbbra is, hogy bátor és kreatív edzője van a Paksnak, aki most rendkívül jó formába hozta a csapatát, melyet kitűnő játékosok alkotnak. Úgy gondolom viszont, hogyha megfelelő koncentrációval betartjuk a taktikai utasításokat, akkor hazai pályán lehet esélyünk pontot, pontokat gyűjteni. Bár a Paks a mérkőzés esélyese jelenlegi formája alapján, de a 12 csapatos NB I-ben bármi megtörténhet. Mindenki tudja, mennyire nagy szükségünk lenne a sikerélményre, amiért a játékosok mindent meg is fognak tenni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók