A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Jó motiváció az utolsó hazai meccs és a dobogó

Kedd este 20:00-kor a Puskás Akadémiát fogadja a Kecskeméti TE. A találkozó előtt Szabó István elmondta, nagy motiváció van bennük, hogy sikeresek legyenek idei utolsó hazai meccsükön, ami akár dobogót is érhet.

– Jön a Puskás Akadémia elleni rangadó, a harmadik a negyediket fogadja. Hogyan várjátok ezt a kifejezetten izgalmasnak tűnő derbit?

– Nagyon kevés idő volt most felkészülni az aktuális ellenfélből, így elsősorban a fél éves, illetve akár a másfél éves közös munkánkra tudunk hagyatkozni ezúttal. Azt gondolom, hogy azzal mindenki tisztában kell legyen, hogy a mérkőzés esélyese a Puskás Akadémia. A legutóbbi meccsen ugyan csak a hajrában tudott egy öngóllal egyenlíteni ellenfelünk, de játékban azért az érezhető volt, hogy előttünk tartanak. Ez nem azt jelenti, hogy feladnánk a mérkőzést, vagy feltartott kézzel mennénk ki a pályára, de a realitások talaján kell állnunk minden esetben. Hazai pályán természetesen három pontot szeretnénk szerezni, megőrizve helyünket a dobogón, de az elsődleges cél még mindig az, amit nagyon régóta hangsúlyozok, hogy a pontjaink számát folyamatosan növeljük, hiszen ez kell ahhoz, hogy a képzeletbeli vonaltól minél távolabb kerüljünk. Most szerencsére igen messze vagyunk, de látható, hogy alattunk mennyire sűrűvé kezd válni a mezőny. Ezzel azonban többet nem is szeretnék foglalkozni, az a legfontosabb, hogy egészségesek a játékosok, így optimistán várjuk a meccset. Bízunk benne, hogy az utolsó őszi meccsen is minél többen szurkolnak majd nekünk, magunk részéről mindent meg fogunk tenni, hogy elégedetten távozzanak a kilátogatók.

– Mennyi plusz motivációt ad a hazai veretlenségi sorozat tovább írásának lehetősége, illetve az, hogy pontszerzéssel már szinte biztos lehet a téli dobogó, győzelemmel pedig garantált?

– Sportemberek vagyunk, mindig jó dolog valamilyen trófeáért és a dicsőségért küzdeni. Azt tudom erre mondani, hogy akkor is nagyon szép ez az ősz, ha ne adj isten lecsúsznánk onnan, de ha meg tudjuk szerezni ezt a címet, az hatalmas plusz lökést adhat a téli felkészüléshez is majd. Jó motiváció ez számunkra az utolsó hazai meccsen, ebből tudunk meríteni mindannyian. Azt is hozzá kell tenni ugyanakkor, hogy a játékosok egész ősszel bizonyították azt, hogy nem kell nekik külön motiváció, mert ezt magukban hordozzák egyébként is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók