A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Kemény időszak a mostani

Gőzerővel dolgozik csapatunk a felkészülés második teljes hetében is, a játékosok folyamatosan napi két edzésen vesznek részt. Nem könnyű időszak ez, pénteken ráadásul egy edzőmeccsre is sor kerül már. Szabó István elmondta, egyelőre 45 perces terhelésben gondolkodnak.

– Kemény időszak ez a játékosok és a stáb számára is, hiszen napi két edzéssel, 35 foknál is melegebb időben nem könnyű minőségi edzéseket tartani. Sok hatásnak ki vannak téve a labdarúgók, egyrészt nagy a terhelés, másrészt mentális oldalon az új taktikai elemek megismerése, egymáshoz való csiszolódás is zajlik. Nagyon jól dolgoznak a fiúk, nem lehet egy szavam se, hétvégétől aztán elkezdődik az edzőmeccsek időszaka is, ami talán egy kicsit kellemesebb része a munkának. Ebben az időszakban építjük fel őket a 90 perces terhelésre – mondta Szabó István.

Pénteken 17:00-kor a Békéscsabát fogadjuk a Műkertvárosi Sportcentrumban, ahol a megfelelő terhelés mellett is szeretne már visszalátni bizonyos elemeket Szabó István.

– A pénteki edzőmeccsen az NB II-es Békéscsaba lesz az ellenfelünk, ahol most a cél az, hogy mindenki 45 perces terhelést kapjon. Addigra már nyolc edzés lesz a lábakban, illetve péntek délelőtt is tréningezünk. Az lebeg most a szemünk előtt, hogy július végére legyenek optimális formában a játékosok, de természetesen az eddig tanultakat szeretném, ha alkalmaznánk a mérkőzés folyamán – tette hozzá vezetőedzőnk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók