A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Kiválóan reagáltunk

A KTE az OTP Bank Liga 5. fordulójában 3-1-re tudta legyőzni a Zalaegerszeget. A mérkőzés után a vezetőedzők értékeltek. 

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A bemelegítés után azt a visszajelzést kaptam a szakmai stábtól, hogy nem vagyunk frissek. Az utolsó pillanatban is próbáltunk bevetni mindent, hogy mentálisan jobb állapotba kerüljünk, de ez nem sikerült, és a ZTE jobban kezdte a meccset. Ellenfelünk agresszívabb volt, visszaszerezte a labdákat a saját térfelünkön, és nem érdemtelenül szerzett vezetést. A bekapott gól után kezdtünk magunkra találni, támadásokat szövögettünk, helyzeteink voltak. Jókor jött a kiállítás, de ez egyrészt jogos volt, másrészt megdolgoztunk érte. Nagyon vártam a szünetet, hogy megbeszéljük, mit kell játszani a fordulás után. Erre a srácok kiválóan reagáltak, jól játszottunk, kijött a létszámfölény és megérdemelten győztünk. A meccs után a tabella élére kerültünk, de ezzel nem foglalkozom, a három pont a fontos, mert minden egyes ponttal közelebb kerülünk a bennmaradáshoz. A szurkolóink előtt ma is le a kalappal, köszönjük a támogatást nekik!  

Ricardo Moniz, a Zalaegerszegi TE vezetőedzője: – Először is gratulálni szeretnék a Kecskemétnek a győzelemhez! Ha nem vagyunk mentálisan ennyire erősek, a második félidőben a KTE emberelőnyben akár hét-nyolc gólt is lőhetett volna. A kiállításig viszont mi irányítottunk, több góllal is vezethettünk volna. Ahogyan Újpesten, most is saját magunk ellenségei voltunk. A piros lap után felborult a tervünk. Szeretünk támadni, presszionálni, de tíz emberrel vissza kellett húzódnunk.  Összességében elmondható, hogy nem tesz jót a játéknak és a magyar labdarúgásnak, ha minden kisebb szabálytalanságért sárga lapot adnak a játékvezetők. Nem a mai bírókat akarom okolni, a piros lap jogos volt, de egy hajóban evezünk, mindenki célja, hogy Magyarország futballja fejlődjön. Ehhez emelni kell az intenzitást, ami magával vonzza a keményebb játékot, ez a nemzetközi szinten is így van. A legnagyobb probléma, hogy a több sérülés miatt nem volt a pályán igazi, vérbeli góllövő csatárunk. A vereségért vállalom a felelősséget.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók