A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Komoly tapasztalata van a Győrnek

Péntek este 20:00-kor az ETO FC Győr lesz az ellenfelünk a Széktói Stadionban. A találkozó kapcsán Szabó István elmondta, maximálisan tisztelik rutinos ellenfelüket.

– Kezdjük rögtön Bocskay Bertalannal, aki a héten csatlakozott. Illik a sormintába, hiszen U21-es válogatott játékosból több is szerepel a keretben, de a közelmúltban Plymouth-ba távozó Szűcs Kornélnak is volt korosztályos válogatott múltja. Milyen szerep hárulhat rá a jövőben?

– Nem kell nagyon bemutatni, nekem végképp nem, hiszen a Honvédban évek óta figyeltem. Egy olyan játékosról van szó, aki szinte elérhetetlen volt számunkra korábban. Jelenleg még nem kész arra, hogy 90 percet futballozzon, mert keveset tudott csapattal edzeni a nyár folyamán, így ő egy hosszabb távú értékünk lesz, akihez én is ragaszkodtam, amikor kiderült, hogy megszerezhető számunkra. Örülök, hogy itt van. Szeretünk olyan játékosokkal dolgozni, akiknek van korosztályos válogatott tapasztalata, ő is és még sokan mások ilyenek rajta kívül a keretben. A mi célunk az, hogy segítsünk neki, illetve nekik abban, hogy tehetségük kibontakozzon. Ehhez kellenek ők is, de Berci esetében is látom, hogy nagyon gyorsan be tudott illeszkedni. Bízunk benne, hogy eljön egy olyan időszak is, amikor újra lesznek olyanok, akik akár az A-válogatottban is be tudnak mutatkozni, hiszen övék a jövő, a jó példák pedig már adottak, hogy idővel akár külföldre is szintet tudnak lépni megfelelő munkával Kecskemétről.

– Az első három fordulót hogyan értékelnéd a sorsolás tükrében is?

– Tisztában voltunk a sorsolás adta nehézségekkel, de az NB I-ben egyébként sincsenek könnyű mérkőzések. A Ferencváros ellen reálisan nézve megérdemelt volt ellenfelünk győzelme, a másik két találkozón ugyanakkor nekünk is volt győzelmi esélyünk. Jobban boncolgatva a Fehérvárnak is megvolt a sansza a győzelemre, a Debrecen ellen viszont valóban közelebb álltunk hozzá érzésem szerint. Lehetne két ponttal többünk, de nem szoktunk ezzel sokat foglalkozni, mert előre kell nézni, a héten maximálisan a Győrre koncentráltunk már.

– Milyen ellenfélre számítasz?

– Nem úgy tekintünk a Győrre, mint egy feljutó csapatra, mert tele vannak rutinos, nagyon jó képességű labdarúgókkal, akik mögött komoly tapasztalat van már a legmagasabb szinten is. Nem mellesleg, folyamatosan igazolnak a bajnokság kezdete óta. Egész hetünk volt készülni vasárnap óta, bízom benne, hogy megfelelően fel is térképeztük ellenfelünket. Ez sem volt könnyű feladat, mert legutóbb is négy helyen változtattak, illetve a héten is jött hozzájuk új játékos. Megvan ugyanakkor a mérkőzés tervünk, szeretnénk ahhoz tartani magunkat. A játékosok és a stáb nevében is mondhatom, hogy nagyon szeretnénk itthon tartani a pontokat.  

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók