A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Küzdelmes találkozóra számítok

Péntek este 20:00-kor a Paks lesz a vendégünk a Széktói Stadionban a dobogósok rangadóján, és Szabó Istvánnak különösen érdekes lesz a párosítás, hiszen korábban két időszakban is dolgozott riválisunknál. Vezetőedzőnk elmondta, küzdelmes találkozóra van kilátás.

– Ha a Vidi kapcsán sok emlékről beszélhettünk az előző körben, ez hatványozottan igaz esetedben most. Több időszakot is elöltöttél a Paksnál, hogyan emlékszel vissza ezekre az évekre?

– Nagyon kedves számomra mindkét paksi szerepvállalásom, melyeket Tomiszlav Szivics segítőjeként tölthettem el a klubnál. Nagyon sok barátra leltem, akik a nehezebb időszakokban kiálltak mellettem, itt főleg Haraszti Zsoltot és Karszt Józsefet emelném ki, de sorolhatnám még bőven a neveket, mert a stábban és a városban is rengetegen vannak. Ez az emberi oldal, amit a mérkőzésre most persze félre kell tenni.

– A Paks alapfilozófiája akkor és most is adott volt, az állandóság egyébként is egy fontos elem a klub életében, csak magyar játékosokkal szerepelnek ilyen kiemelkedően. Nagyon jó passzban van a Paks tavasszal, milyennek tartod a mai, Bognár György által irányított csapatot?

– Már a bajnokság előtt is azt mondtam, hogy a Paks nagyon komoly játékoskerettel rendelkezik. A védelemben megvannak a rutinos, volt válogatott játékosok, elég csak Szabó vagy Kádár nevét említeni, felfelé haladva Balogh, Hahn, Böde, vagy Varga nevét emelném ki elsőre, de ezzel közel sem teljes a sor. Nagyon kevés olyan csapat van a mezőnyben, melynek ennyi korábbi vagy jelenlegi válogatott játékosa van. Ehhez megvan a megfelelő utánpótlásuk is, folyamatosan építik a fiatalokat is. Sokszor hangsúlyoztam, hogy Gyuri játékosként is zseniális labdarúgó volt, edzőként szintén kivételes szakember, akinek nagyon jó meglátásai vannak mérkőzés közben is, nagyon jól meccsel. Amióta ő vezeti a csapatot, nagyon erős támadófutballt játszanak, beszorítják ellenfeleiket. Rengeteg lehetősége van meríteni a keretből. Idegenben is a saját játékukat fogják véleményem szerint játszani, és persze várom a váratlan húzásokat is kollégámtól.

– Milyen találkozóra számítasz ennek tükrében, pláne úgy, hogy két dobogós csapat találkozik?

– Küzdelmes találkozóra számítok, a Kisvárda ellen is személyesen néztem meg a Paksot. Rá tudják erőltetni akaratukat az ellenfélre, amit természetesen mi nem szeretnénk, fel kell készülnünk viszont minden lehetőségre. Bízom benne, hogy tudunk ötletesen, gyorsan és kombinatívan játszani és az erősségeiket gyengíteni, esetleg a saját hiányosságaikat felnagyítani közben. Nem volt teljes hetünk most, de így sem vagyok elégedetlen az elvégzett munkával. A Pakssal tulajdonképpen egyszer játszottunk idén, mert a legutóbbit azt nehéz lenne futballmérkőzésnek nevezni. Mindenki teszi a dolgát, tesz a csapat sikeréért, a játékosok nagyon motiváltak, így bízom benne, hogy pontot, pontokat tudunk itthon tartani.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók