A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Mi nem hiszünk másban, csak a munkában

Vasárnap 14:15-kor a Mezőkövesd lesz a Kecskeméti TE ellenfele a Széktói Stadionban. A találkozó előtt csapatunk vezetőedzőjét, Szabó Istvánt kérdeztük, aki elmondta, a bajnoki hajrában is csak a munkában hisznek.

– A válogatott szünet után újult erővel vághat neki a csapat az utolsó kilenc fordulónak. Elsőként az a Mezőkövesd lesz az ellenfél hazai pályán, mely tíz veretlen körrel ezelőtt le tudott győzni minket. Milyen ellenfélre számítasz?

– Nagyon tartalmas kettő hetet tudhatunk magunk mögött.  A regeneráció, a feltöltődés, a pihenés és a gyakorlás irányába is próbáltunk menni. Lekopogom, megszűntek a betegségek, a válogatottakból visszatértek a fiataljaink, így teljes kerettel tudunk készülni. A közérzetünkre, a hangulatunkra nincs hatással, hogy novemberben kikaptunk Mezőkövesden, ez a sportban benne van, hogy nem minden mérkőzést lehet megnyerni. Nagyon jól játszott akkor a Mezőkövesd, Kuttor Attila személyében egy rendkívül jól képzett edzőjük van. Még ha voltak is helyzeteink, illetve szenzációsan is védett kapusuk, akkor is azt kell mondjam, hogy akkor megérdemelten tartották otthon a pontokat. Ez viszont már a múlt. Ez egy másik mérkőzés lesz, ráadásul hazai pályán. A Mezőkövesd a tavaszi szezon egyik meglepetése, hogy mást ne mondjak, a Ferencváros otthonában is döntetlent tudtak játszani. Rendre eredményesen és jól játszanak. Tele vannak jól képzett futballistákkal, akár Cseri, akár Molnár, akár Besirovic nevét is említhetem itt például. Ezek a tények, hiszen tiszteljük ellenfelünket, de természetesen saját magunkat is. Egész hetünk volt készülni, bízom benne, hogy a csapat átérzi azt a remek hangulatot, ami körbeveszi őket a szurkolóknak hála, ez is befolyással tud lenni természetesen a játékunkra. Szeretnénk most is kiszolgálni a közönséget, mely remélhetőleg újra nagy számú lesz, és itthon tartani a pontot, pontokat.

– Az utolsó kilenc meccs előtt ki lett jelölve Tóth Ákos sportigazgató, illetve általad is a cél, miszerint az első négyben szeretnétek végezni a szezon végén. Mi kell ehhez?

– Mi nem hiszünk másban, csak a munkában, ezen ezután sem szeretnénk változtatni. Bár a heti ritmus nem mindig lesz teljes, hiszen jövő héten is szombaton lépünk pályára, de megvan az időszakos tervünk a menetrendhez igazodva. Ennek tudatában készülünk, húsvét másnapján is edzeni fogunk, hiszen ez a profi világ. Bízom a csapatban, a szakmai stábomban, az elvégzett munkában, illetve abban, hogy ugyanilyen motiváltak leszünk a bajnokság végéig. A klub legjobb eddigi eredményének a túlszárnyalása hatalmas motiváció számunkra, de nem azért, mert el akarjuk azt feledtetni, hanem azért, mert még feljebb akarunk lépni a futballtérképen. Ehhez kell a jó teljesítmény, kell a szenvedélyes játék, kell az a csapatszellem, ami eddig is jellemző volt ránk. Amennyiben ezek a tényezők adottak lesznek, akkor elérhetjük a céljainkat.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók