A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Mi voltunk ma a jobb csapat

Győzelemmel kezdte meg csapatunk a 2023/24-es bajnoki szezont, miután 3-1-re legyőztük hazai pályán a Kisvárdát. A mérkőzés után a vezetőedzők értékeltek. 

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Amit pár nap alatt a nemzetközi kupameccs után elterveztünk, azt maximálisan betartották a játékosok. Figyeltük a Kisvárdát, már a felkészülés során elemeztük a játékukat. Felkészültünk a háromvédős rendszerükre. Magasan és aktívan akartunk játszani a meccs elejétől kezdve, és ez 35-40 percen keresztül sikerült. Ötletesen, előrefelé futballoztunk. Sajnos a bekapott gólunk után a tapasztalatlanságunknak köszönhetően megzavarodtunk. Nagyon vártam a szünetet, hogy rendezzük a sorokat. Láttuk a héten a mérésekből, hogy sokan fáradtabbak, ezért volt szükségünk a cserékre. A Konferencialiga-selejtezőből való kiesés után foglalkoznunk kellett a játékosok mentális állapotával. Örülök, hogy a taktikai utasításokat betartva kiválóan játszottunk. Mi voltunk ma a jobb csapat és megérdemelten győztünk. Sok sikert kívánok a Kisvárdának a folytatásra. 

Milos Kruscsics, a Kisvárda vezetőedzője: – Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez! A hazaiak támadásban és védekezésben is agresszívabban és jobban futballoztak már a mérkőzés elejétől kezdve. Az első 40 percben el is dőlt a találkozó. Sajnos nem tudtuk felvenni a meccs ritmusát, távol védekeztünk az ellenféltől, ami számomra érthetetlen. Az első gól előtt ráadásul nagyot hibáztunk, a saját kapunk előtt nálunk volt a labda, elveszítettük és távolról betalált az ellenfél. Ezután gyorsan jött a második is. A szépítő találatunknál – ami a semmiből jött – némiképp felvillant a remény, visszajöttünk a mérkőzésbe. A fordulást követően szerkezetet változtattunk, de ma semmi sem jött össze. A legnagyobb probléma talán az volt, hogy rendre felívelésekkel próbálkoztunk, de nem tudtuk belőni a védelem mögé a labdát, illetve ezáltal a középpályánk nem tudta rendesen felépíteni a támadásokat. Megérdemelten nyert a KTE!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók