A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Minden pontért nagyon meg kell küzdeni

Szombaton 14:30-kor a Honvéd lesz a Kecskeméti TE ellenfele a Széktói Stadionban. Szabó István szerint a fagyos időjárás is hatással lehet a mérkőzésre, de az biztos, hogy minden pontért nagyon meg kell küzdeni.

– Májer Milán személyében egy támadóval erősödött a klub kerete, milyen játékos érkezett?

– Nagyon bízom benne, hogy ez a majd két éve induló projektünk sikerrel folytatódik, vagyis egy fiatal, akadémia képzésben részesült és tehetséges játékossal bővült a keretünk, akiből ki tudjuk hozni a maximumot. Milán már azért egy kicsit más kategória, mint egy-egy olyan játékos, aki kevésbé ismert, korábban az NB II-ben is bizonyított Gyirmóton és Győrben, de rengeteg gólt rúgott a Honvéd NB III-as csapatában, illetve az NB I-ben is kapott szerepet. Nem véletlen került Zalaegerszegre ezt követően. Úgy gondolom, hogy megszerzésével erősödtünk, illetve tudjuk követni azt a filozófiát, amit eddig is nagyon szem előtt tartottunk. Véleményem szerint ő egy befejező csatár, de több poszton is tud segíteni a csapatnak. Fizikálisan teljesen rendben van, talán egy kis mérkőzés hiányzik még neki, de hétvégén már számítok rá.

– Sérülések és eltiltások is nehezítették eddig folyamatosan a csapat helyzetét, Zeke Márió viszont Pakson már be tudott szállni csereként. Mi a helyzet ezen a fronton?

– Örömteli, hogy Márió egy ideje már velünk tud készülni, de sajnos most Hadaró Valentin hiányzik majd sárga lapok miatt. Elég erősnek érzem a keretet viszont ahhoz, hogy ezt a problémát is megoldjuk. Nagyon pozitív, hogy már Szalai Gábor is újra edzésben van a csapattal, így szinte teljes kerettel tudunk már dolgozni.

– A nehéz helyzetben lévő Honvédot fogadjuk szombaton, de talán kijelenthető, hogy ezek a csapatok a legveszélyesebbek már tavasszal, pláne ahogy fogynak a fordulók. Milyen mérkőzésre számítasz?

– Nagyon nehéz mérkőzésre van kilátás. Egyrészt azért, mert egyik csapatnak sem lesz könnyű megbirkózni a pálya talajával, jelenleg komoly fagyok vannak éjszakénként. A hétközi Magyar Kupa mérkőzéseken is láthattuk, hogy sok a csúszkálás és a pontatlanság ebből fakadóan minden pályán. A csapatjáték tehát nemcsak a játékosok egyéni képességeitől, hanem az időjárástól is függ majd. Ez viszont ahogy mondani szoktam, nem kifogás, mert mindkét csapatot érinteni fogja, csupán a játék minőségére lehet hatással. A Honvédot egyénileg vizsgálva azt láthatjuk, hogy remek képességű játékosaik vannak, elég csak a gólerős Lukic, valamint az utolsó passzokat nagyon érző Mitrovic nevét említeni, de Szappanos személyében például válogatott kapusuk is van. Számomra meglepő, hogy így szerepel a Honvéd, mert sokkal jobb csapatnak tartom ennél. Azt viszont hétről hétre láthatjuk már, hogy kiesőzónában tartózkodó csapatok is képesek akár az éllovassal, akár a dobogósokkal döntetlent játszani, így egyetlen mérkőzés előtt sem mondhatjuk azt, hogy valaki esélyesebb a másiknál. Minden pontért nagyon meg kell küzdeni, és ez így lesz szombaton is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók