A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Mindent megteszünk a továbbjutásért

A bajnokság szünetel, vasárnap 15:00-os kezdéssel azonban Tiszakécskén játszik MOL Magyar Kupa mérkőzést a Kecskeméti TE. Szabó István elmondta, nagyon tisztelik ellenfelüket, de a továbbjutás a céljuk.

– A bajnokság szünetel, mennyiben más ez a hét ilyen szempontból számotokra?

– Nagyon nem változott a felkészülésünk, pusztán annyiban, hogy a játékosok zöme plusz egy nap pihenőt kapott a vasárnapi játéknap miatt, de többen játszottak az NB III-as csapatban is. Próbáljuk egyenlő fizikális szintre hozni a srácokat, hogy mindenki megfelelő meccsállapotban legyen hétvégére.

– Örültél, vagy könnyebb csapatot képzeltél volna el, amikor kihúzták a Tiszakécskét?

– Nagyon örülünk, hogy színvonalas mérkőzésre van kilátás, mert ez szolgálja a felkészülésünket a bajnoki ritmusra is. Természetesen egy NB III-as, vagy megyei osztályban szereplő csapat ellen könnyebb helyzetben lettünk volna, de szakmai szempontok alapján örömteli, hogy egy jó ellenféllel találkozhatunk.

– Megyei derbire kerül így sor, aminek megvan a maga pikantériája is az utóbbi évek csatái után. Hogyan várod a mérkőzést?

– Tiszakécske egy szomszédvár, én is dolgoztam ott, tele vagyok szép emlékkel abból az időszakból is, de most már a Kecskemét sikereiért küzdhetek a csapatommal. Itt nincs döntetlen, valakinek tovább kell jutnia vasárnap, szeretnénk mi kiharcolni ezt. Veszélyes csapat a Tiszakécske, láttam őket idén is, mivel figyelemmel követem az NB II-t. Nagyon jól igazoltak nyáron, bármennyire is próbálnak szerények maradni, tele vannak olyan játékosokkal, akiknek több NB I-es meccs van, mint a mi futballistáinknak. Elég csak Balázs Benjámin, Horváth Zoltán, Balajti Ádám vagy Zamostny Balázs nevét említeni. A tabellán elfoglalt helyezésük nem reális, fentebb lenne a helyük véleményem szerint, így biztosan nagyon nehéz mérkőzés lesz ez számunkra. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a párharc mindig nagy érdeklődés mellett zajlott a múltban is, most sem lesz ez másként. Nagyon tiszteljük ellenfelünket, igazi kupameccsre van kilátás, de mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, mert szeretnénk itt is minél messzebb jutni. Több új játékos érkezett, de sokan emlékezhetnek a keretből a tavalyi meccsekre. Kiváló minőségű pályán fogunk játszani egy olyan csapattal, mely otthon rendkívül erős. Feltérképeztük a Tiszakécskét ugyanúgy, ahogy a bajnoki ellenfeleinket szoktuk, én is megnéztem őket, de ebben semmi újdonság nincs. Kollégám szintén ott volt a Honvéd elleni meccsünkön, ez teljesen normális a mai világban. Mindkét csapatnak van ideje felkészülni a következő bajnoki fordulóig, így nagy valószínűséggel a legjobbnak gondolt kezdőcsapatok futhatnak majd ki a pályára. Kiélezett és jó mérkőzést várok.

– A kupameccs utáni héten szünetel minden sorozat, hogyan töltitek majd ki azt az időszakot?

– Több hétre terveztünk előre, aminek alapja az volt, hogy a Ferencvárossal vasárnap találkozunk majd, ahogy a Tiszakécskével is. Mivel a Fradi után majd az Újpesthez is pénteken megyünk, szeretnénk ezt a helyzetet modellezni, így péntekre edzőmeccset tervezünk. A Kazincbarcika lett volna az ellenfelünk, de egyéb okokból lemondták a mérkőzést, ettől függetlenül ez a tervünk. Kiesnek majd a periodizációból napok, amikre igyekszünk felkészülni. Most viszont ideális helyzetben vagyunk a kupameccs előtt, teljes hetet dolgozhatunk, így a következő időszak nagyon tartalmas munkával fog eltelni.

– A hét elején mondtad az öltözőben, hogy nagyon csalódott lennél, ha Katona Bálint nem kerülne be az U21-es válogatottba, de nem kellett csalódnod, ott van a neve a keretben.

– A csapat és az egész klub nevében mondhatom, hogy hatalmas dolognak tartjuk, hogy Bálint bekerült a keretbe, gratuláltunk is neki. Véleményem szerint megérdemelte, folyamatos fejlődésben van, jó úton jár afelé, hogy kitűnő labdarúgó legyen. Nagyon szépen fel van építve a pályafutása, az NB III. után az NB II-ben, majd most az NB I-ben tud játszani, a következő lépés most az U21-es válogatott lehet neki. Óriási megtiszteltetés hallgatni válogatott mezben a magyar himnuszt, nagyon szurkolunk neki, hogy jó teljesítményt nyújtson. Valóban csalódott lettem volna, ha nem kap meghívót, mert a teljesítménye, a mutatott játéka és a góljai száma mind abba az irányba mutattak, hogy tagja lehet az U21-es válogatottnak. Örülünk, hogy ez megvalósult.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók