A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Mindkét csapat jól elkapta a rajtot

 

Szombaton 12:30-kor a Zalaegerszeg vendége lesz csapatunk az OTP Bank Liga 22. fordulójában. A találkozó előtt Szabó Istvánt kérdeztük várakozásairól, illetve a csapat előtt álló sűrű hétről.

– Jó formában lévő csapatok találkoznak szombaton, hogyan várjátok a ZTE elleni csatát?

– A tavaszi rajtot nagyon jól elkapta mindkét csapat, ez különösen igaz ellenfelünkre. A megszerezhető 12 pontból 10-et begyűjtöttek, vagyis még nem kaptak ki, legutóbb a Paks otthonában is nyerni tudtak. Lehet a szerencséről beszélni, de ott négy gólt rúgni nem kis dolog, ráadásul nem nyerni járnak oda a csapatok. A szerkezetváltás meghozta gyümölcsét, az új stáb pedig pozitív változást hozott a ZTE életében. Nem titok, hogy otthon akarják tartani a pontokat ezek után, ennek megfelelően kellett készülnünk nekünk is. Egész hetünk volt dolgozni, amit nagyon, mert volt lehetőségünk feltérképezni ellenfelünket. Sajnos a vírusos betegség a héten sem került el minket, de talán ennek az időszaknak a vég látszik már. Nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk ponttal, pontokkal távozni.

– A tavaszi rajtot hogyan értékelnéd?

– Számszerűen jól néz ki a rajt, de bizonyos meccsek bizonyos időszakaival nem mindig voltam megelégedve. Magával az eredményekkel természetesen igen. Említhetnénk az Újpest elleni meccsünk második félidei játékát, hiszen nem szándékosan álltunk vissza, ellenfelünk ránk kényszerítette akaratát. Ugyanakkor az említett betegségek miatt sok gondunk volt azon a héten, nem nagyon maradt merítési lehetőségünk, ezért is mondtam azt, hogy a szív diadala volt az. Ennél tartalmasabb játékra akarunk törekedni. A futball viszont ilyen, ősszel voltak olyan meccseink, amikor sokkal jobb labdabirtoklással is alulmaradtunk például. A csapat eddig nagyon jól teljesít, jót tett az edzőtábor, tudnak a játékosok egymásért is küzdeni, ezt szeretnénk látni a folytatásban is.

– Egy hét alatt három meccs vár rátok, hogyan készültök erre az időszakra?

– Alapvetően örülnünk kell ennek egyik oldalról, hiszen ez azt jelenti, hogy a kupában megéltük a tavaszt, van esélyünk a nyolc közé jutni. Megvan persze ebben is a kihívás, már csak a távolságok miatt is, hiszen előbb elmegyünk Zalaegerszegre, utána haza, majd egy-egy edzést követően már megyünk is tovább Ajkára, ahol a Veszprémmel találkozunk majd. Már most mindenkit óvva intenék attól, hogy legyintsen a Veszprémre, mert tavaly megnyerte a bajnokságot, csak osztályozón maradt le az NB II-ről, de idén is jó esélye van a bajnoki címre. Még nem játszottak tétmeccset, így felkészülni is nehezebb belőlük, de nagyon komolyan vesszük a találkozót. Az NB I-re persze továbbra is prioritásként tekintünk, vagyis lehetőséget kaphatnak azok is, akik kevesebbet játszottak. Utána a Ferencvároshoz megyünk majd, ott is szeretnénk helytállni, ehhez viszont az is kell, hogy ne egy garnitúrával játsszuk végig a három mérkőzést, mert az a végén kiütközhet. Ezt nem szeretnénk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók