A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Nagyon komoly erőt képvisel a Kisvárda

Szombaton 14:15-kor a Kisvárda vendége lesz a Kecskeméti TE az OTP Bank Liga 22. fordulójában. A mérkőzés kapcsán vezetőedzőnk, Szabó István elmondta, hogy nagyon komoly erőt képviselő együttesnek tartja a Kisvárdát.

– Az Újpest elleni döntetlennel biztossá vált, hogy hazai pályán egy éve veretlennek számít a csapat. Pezsgőt bontottak a jubileumra?

– Azt azért nem. Örültünk, de egymás közt erről keveset beszéltünk, mert készülünk a következő meccsre. Szeretnénk minél tovább megtartani ezt, de nem a sorozat ebben a fő szempont, és nem is akarjuk, hogy ez nyomással járjon. Hazai pályán mindig extra energiákat is mozgósítva küzd a csapat, hiszen érezhetően nagyon jó a kémia a játékosok, a stáb és a szurkolók között. Közel 4 ezer néző volt kint hétvégén olyan időjárási körülmények közt, amikor a hideg mellett az eső is végig kellemetlenséget okozott a drukkereknek, ennek ellenére végig hatalmas elánnal támogattak minket. Ez nagyszerű dolog számunkra, egyben kötelez is minket arra, hogy hazai pályán az utolsó leheletünkig harcoljunk, ahogy hétvégén is. Ezt szeretnénk tovább vinni idegenben is.

– Kisvárdán erre szükség is lehet, hiszen a dobogósok rangadója következik. Ellenfelünk ugyan hét közben kiesett a kupából Budafokon, de ettől biztosan nem lett rosszabb csapat, sőt, fel is tüzelheti őket a vereség. Milyen találkozóra van kilátás?

– A Kisvárda klubfelépítését hét-nyolc éve követem már, akkor még Cegléden dolgoztam, az NB II-ben egymás ellen csatáztunk. Akkor kiestek, de azóta újjá lett építve gyakorlatilag minden, nagy utat jártak be, új stadionban játszhatnak, komoly csapat épült. Tavaly ezüstérmesek lettek a bajnokságban, vagyis nem egy kifutott eredményről van szó, hanem évek óta egyre feljebb lépnek, a nemzetközi kupában is több kört mentek. Elsősorban külföldiekre építenek, de nagyon jó képességű magyar játékosaik is vannak. Véleményem szerint is rangadó ez, de az említett okok miatt azért a Kisvárdát esélyesebbnek érzem hazai pályán, láthattuk, hogy a Ferencváros ellen is milyen agilisan futballoztak otthon. Volt alkalmam a kupameccset is megnézni Budafokon, s bár nem jutottak tovább, az látható, hogy teljes sorral milyen erőt képviselnek. Rendkívül kreatív csapat, jók az átmenetekben és a széleken is, elég csak Camaj vagy Navratil nevét említeni. Nagyon kell erre figyelnünk. Amennyiben ezeket a játékhelyzeteket jól tudjuk kontrollálni, akkor pontot, pontokat szerezhetünk idegenben is, ebben nagyon bízom, hiszen a héten megfelelően tudtunk rájuk készülni. Egy agresszív támadójátékra számítok részükről, mert biztosan felbőszítette őket a kiesés, amit hazai pályán pontokkal szeretnének feledtetni. Nekünk az a célunk, hogy ezt megakadályozzuk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók