A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Nehéz sorozat előtt állunk

A szezon első bajnoki etapja fog véget érni a héten csapatunk számára, hiszen a következő héten kupameccs, majd válogatott szünet következik. Szabó István már most elégedett azzal, amit a csapat a szezon kezdete óta elért, de bízik benne természetesen, hogy a Honvéd ellen is sikerül jó eredményt elérniük.

– Egy időszak tulajdonképpen most lezárul, a Honvéd elleni bajnoki után majd október elején folytatódik csak az OTP Bank Liga. Hogyan értékelnéd az eddig megtett utat?

– Összességében erről a 7 fordulóról nagyon pozitívan tudok nyilatkozni. A csapat maximálisan jól teljesített, szinte az igényszint felett is. Ennek nagyon örülünk. A formánk és a játékunk is felfelé megy, az adatok is azt mutatják, hogy kezdünk teljes mértékében belerázódni az NB I-be. Az elején még sok kritikát kaptunk, de azt gondolom, hogy a csapat rászolgált mostanra a dicséretre, érzésem szerint még emelni is tudunk a szinten. Természetesen a sorsolás is fontos, azt azért látni kell, hogy az első körből még van hátra számunkra egy Fradi, egy Honvéd, egy Újpest és egy Kisvárda is. Nagyon nehéz sorozat előtt állunk ennek tükrében, így érdemes várni talán még a nagyobb értékeléssel, de jelenleg pozitívan tudunk nyilatkozni. Örülök, hogy a játékosok jól érzik magukat itt, jó velük dolgozni és messzemenőkig megérdemlik azt a jelzőt, hogy igazi csapatként működnek együtt.

– Csapatként és egyénileg is jól működik a gárda, ezt nyugodtan mondhatjuk. Sorra látjuk hétről a hétre a kitűnő egyéni teljesítményeket. Hosszasan lehetne sorolni a neveket, főleg a támadóegységből például Katona Bálintot, Banó-Szabó Bencét, vagy akár Szabó Leventét a teljesség igénye nélkül, de ez mind a csapatszellemnek köszönhető?

– Nagyon örömteli egy edző, de egy egész klub számára is, ha a csapaton kívül vannak elismerésre méltó egyéni teljesítmények, hiszen a játékos és a klub értékét is növeli ez. Való igaz, hogy az említett labdarúgók eddig rendkívül jól teljesítettek, de ne feledkezzünk meg a többiekről sem, akik rendre alájuk dolgoztak és dolgoznak. Nem mehetünk el a háttér mellett sem, gondolok itt a tulajdonosra, és az ügyvezetésre is. Tóth Ákossal rengeteg szakmai beszélgetésünk van, melyek végére gyakorlatilag mindig közös nevezőre jutunk. Az egészségügyi stáb és a szakmai stáb munkáját is ki kell emelni, biztosan merem állítani, hogy mindannyian a legjobbak a saját szakterületükön. Ezek a szegmensek együttesen segítik a játékosok fejlődését, ezáltal a csapat jó teljesítményét.

– Jön a Honvéd elleni találkozó, és intő jel kell legyen, hogy a kispestiek legutóbb Kisvárdán tudtak nyerni. Milyen mérkőzésre számítasz?

– Abban a helyzetben vagyok Bence fiam révén, hogy nyolc évig figyelhettem testközelből rajta keresztül is a Honvédot, így elég jól ismerem a klubot. Én úgy látom, hogy megindult kifelé a gödörből a Honvéd elég erőteljesen. Mertek több dologban is változtatni, Batik Bencével például szerződést bontottak a szezon előtt, de a csapaton belül további változások is zajlanak. Tehetséges fiatalokat mernek betenni, akik mindannyian korosztályos válogatottak, mellettük pedig komoly meghatározó játékosokat igazoltak, Nenad Lukics személyében egy igazi gólvágójuk is van. Nagyon nehéz találkozóra számítok, viszont képesnek tartom a csapatomat arra, hogy pontot, pontokat hozzunk el Kispestről. Erre viszont csak akkor van esély, ha továbbra is alázatosan futballozunk, egymásért is küzdünk. Amennyiben ezt ki tudjuk vinni a pályára, illetve meglesznek a jó egyéni teljesítmények is, akkor szépen zárhatjuk ezt a fordulót.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók