A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Nem keresünk kibúvókat

A rigai visszavágó után kevés ideje volt csapatunknak szusszannia, hiszen hétfőn este 20:00kor már a Kisvárdát fogadjuk első bajnoki meccsünkön. Szabó István rövid visszatekintés után már a bajnoki rajtra fókuszál csapatával.

– Hogyan értékelnéd a Riga elleni Ekl-selejtező mérkőzéseit és eredményét?

– Félig üres talán ez a pohár most, mert gyakorlatilag egy kiharcolt továbbjutást buktunk el sajnos. Az első meccs minden szempontból csodálatos volt, közel telt ház, jó hangulat, győzelem. Erőn felül teljesítettünk, azt viszont érezni lehetett, hogy a kapott gól még sokat jelenthet. Ez be is bizonyosodott. Sokszor mondom én is a játékosaimnak, hogy egy gól egy bajnokságra is nagy hatással lehet, nemhogy egy ilyen párharcra. Rigában az első félidőben aktívak voltunk, többet támadtunk, ennek meglett a gyümölcse is. Az ellenfél ezután beszorított minket, fölénybe került. Ez nem tudatos volt részünkről, ugyanakkor arra is fel voltunk készülve, hogy lehet ilyen forgatókönyv. Erre is megvolt az elképzelésünk, de ennek kapcsán komoly hiányérzetem van a végjátékok miatt, hiszen kétszer is a hosszabbításban, az utolsó pillanatokban kaptunk gólt. Hiba lenne bármit is másra fogni ebben a helyzetben, mert ez kétszer nem fér bele egy meccsen belül. Nagy árat fizettünk egy jó csapat ellen, noha kezünkben volt a továbbjutás, vagy legalább a büntetők lehetősége.

– A Riga nagyon mély kerettel rendelkezett, tele válogatott vagy topligás tapasztalattal rendelkező légiósokkal. Hol helyeznéd el őket erősségük alapján?

– Realista típus vagyok, így a tényeket szoktam nézni. Van nagyjából 18 külföldi játékosok, a keret jelentős része válogatottnak mondhatja magát. Egyértelműen látszott, hogy egyéni képességekben jobbak, de csapatként ezt tudtuk kompenzálni, ezért volt a kezünkben a továbbjutás. Sajnos a hazai mérkőzésen, illetve az idegenbeli meccsen is a hajrában követtünk el komoly hibákat, ami nem volt eddig jellemző ránk, ennek okait gyorsan meg kell találnunk, és csak magunkban kell keresni a hibák forrását. 

– A jövőre nézve jó hír, hogy Horváth Krisztofer visszatért a csapathoz, mit jelent ez a bajnoki rajt előtt?

– Nagyon örülök, hogy Krisztofer minket választott. Ez azt mutatja, hogy egy tehetséges, U21-es válogatott játékos és a menedzsmentje is úgy látja, hogy Kecskeméten minden adott ahhoz, hogy tovább fejlődhessen. Némi lemaradása van, amit be kell pótolnia, de remélhetőleg rövidesen abban a stílusban és formában tud futballozni, ami tavasszal is jellemezte. Ugyanakkor a filozófiánk nem változott, továbbra is elsősorban csapatban gondolkodunk.

– Hogyan várjátok a Kisvárda elleni rajtot?

– Nekünk most kezdődik csak a bajnokság. A csütörtöki meccs után az adatok azt mutatják, hogy ez a találkozó nem múlt el nyomtalanul, van olyan játékosom, aki több mint 15 kilométert futott Rigában. Ebben a szűk három napban tehát főleg a regenerációra, illetve a taktikai felkészülésre van lehetőség, hiszen pénteken hajnalban értünk haza. Nem azért edzettünk ugyanakkor nyáron sokat, illetve voltunk edzőtáborban, hogy kibúvókat keressünk, bele kell állni ebbe a meccsbe is. A Kisvárda nagyon erős csapat, idegenben is megmutatták az előző körben ezt, amikor 2-0-ra legyőzték a Zalaegerszeget. A nyáron is figyeltem a felkészülésüket, nagyon erős csapatokat is meg tudtak verni. Némileg új a stílusok is, amit a tavasz végén azért már alkalmazott kollégám. Frissítésre van most főleg szükségünk, meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik megalkuvás nélkül, a tavalyi stílusban tudnak futballozni hétfőn. Bízom benne, hogy sikeresen kezdjük az új bajnokságot.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók