A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Nincs okunk szégyenkezni

A Kecskeméti TE 2-1-es vereséget szenvedett szerda este a MOL Fehérvár FC otthonában. A mérkőzés után a vezetőedzők értékeltek. 

Michael Boris, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője: – Hogyha csak az eredményt tekintjük, akkor az utolsó percekben szerzett góllal nyertünk, ez nem tűnik nagy ügynek, de a mérkőzés egészét nézve megérdemeltük a győzelmet. A Kecskemét 18 meccs óta volt veretlen, látszik, hogy egy stabil csapat, mely tudja mit és hogyan akar játszani. Sokat volt nálunk a labda, igyekeztünk sokat mozgatni őket. Meg is szereztük a vezetést, majd 1-1 után rögtön gólt lőhettünk volna. Ez nem jött össze, és ilyenkor tudjuk mi következik, egyre nagyobb kockázatot vállaltak a védőink is. Hat héten át komoly sorozatterhelésnek voltak kitéve a játékosok, ezt a mentális terhet akkor is jól bírták, ha a Ferencváros és a Kisvárda ellen meglehetősen tiszta vereségeket szenvedtünk. Ezt a győzelmet viszont ma nagyon megérdemeltük.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Azt kaptuk, amire számítottunk a hazai csapattól, de gondolom ezzel ők is így vannak. Szerettük volna megvalósítani, hogy akár a hátsó, akár a középső zónában stabilan védekezünk, és ebből gyors átmeneteket valósítsunk meg, volt is amikor sikerült. El kell azt is ismerni, hogy volt, amikor megbontottak minket. Akkor is fáj, hogy az utolsó pillanatban ilyen gólt kapunk, hiszen felhívtuk a figyelmet arra, hogy Stopira milyen jól fejel. Nincs okunk ugyanakkor szégyenkezni, mert stabilak voltunk, most nem volt szerencsénk a végén. Ez a kvalitás, ez a különbség a két csapat között, egyéni megoldásokkal a Vidi el tud dönteni meccseket, ez történt most is. Gratulálunk kell így a hazai csapatnak, de már előre is kell tekinteni, hiszen szombaton jön a Paks elleni mérkőzés.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók