A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Sokkal masszívabb lett a Fehérvár

Szombaton 15:00-kor a MOL Fehérvár FC vendége lesz a KTE, és a találkozó kapcsán Szabó István elmondta, hogy nagyon masszív ellenfélre számít.

– Emlékeid bőven lehetnek Székesfehérvár kapcsán, hiszen bajnokik mellett kupadöntők részesei is lehettél ebben a párosításban a múltban.

– Ez valóban így van, egyfajta múltidéző is számomra mindig ez a párosítás. 2011-ben részese lehettem a Magyar Kupa győzelemnek, ami rendkívül szép emlék. Ugyanakkor azért van kellemetlen is, így a 2012-es Ligakupa döntő, amikor már vezetőedző lehettem, akkor 3-0-ra legyőzött minket a Vidi Kecskeméten, teljesen megérdemelten. Említhetnék számtalan bajnoki meccset is még, amikor akár másodedzőként, akár vezetőedzőként nagy csaták részesei lehettem, már az idei szezonból is. Mindig nagyon érdekes meccseket vívunk a Székesfehérvárral.

– Milyen mérkőzést vársz most?

– Egy új időszámítás kezdődött véleményem szerint ellenfelünknél, én is elsősorban ezt a négy fordulót figyeltem leginkább, amit új edzőjükkel vívtak meg, hiszen vele természetesen más stratégia, más elképzelés érkezett a klubhoz. Sokkal masszívabb lett, főleg védekezésben a Fehérvár, hiszen két gólt kaptak csak ezen a négy mérkőzésen. Nagyon erős ráadásul hazai pályán riválisunk, hiszen 30 pontjukból 24-et otthon szereztek, keretük pedig tele van válogatott játékosokkal. Egész hetünk volt ugyanakkor készülni, szerencsére sérültünk sincs, így a most megálmodott legjobb csapattal tudunk pályára lépni. Szeretnénk Fehérváron is pontot, pontokat szerezni.

– A legjobbnak megálmodott kezdő kapcsán azért kijelenthető, hogy kellemes gondjaid vannak az utóbbi két mérkőzés formái alapján.

– Ez az egészségügyi és a szakmai stáb munkáját dicséri, hogy január óta nincs sérültünk, ezt le is kopogom gyorsan. Ennek is köszönhető, hogy sokan tudnak kiemelkedően teljesíteni hétről hétre. Ez örömteli, de nem szabad hátra dőlni, pontosan tudjuk, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés mindkét csapat számára. A jó hangulatú munka természetesen ezen a héten is megvolt, hiszen fontos számunkra, hogy ezen a mérkőzésen is meglegyen a ránk jellemző komoly védekezés, illetve a hatékony támadójáték is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók