A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Szeretnénk a lehető legtöbb pontot begyűjteni még

Vasárnap 14:05-kor a Vasas FC-t fogadja csapatunk az OTP Bank Liga 23. fordulójában. A találkozó előtt Szabó Istvánt kérdeztük várakozásairól, aki már új célokat is megjelölt a harmadik kör előtt.

– A kisvárdai sikert követően elmondtad, hogy a csapat elért egy lélektani határt a megszerzett pontok tekintetében. Hogyan értékelnéd az első két kör eredményét?

– Pár napot aludtam erre azóta, de most is úgy gondolom, hogy tulajdonképpen az elsődleges célt elértük. Kettő-három pont hiányzik ehhez, én is 38-39 pontban húztam meg korábban a bennmaradás alsó határát. Lehet természetesen számolgatni, de ha szükséges is ez a pár pont még, véleményem szerint a bennmaradásunk akkor sem forog már veszélyben. Két forduló után nagyon meg vagyok elégedve a csapat és stáb teljesítményével. Őszintén mondom, hogy tavaly júniusban nem gondoltuk volna, hogy március elejére a csapat majdnem teljesen eléri a kitűzött pontszámot. A mutatott játék, a hozzáállás ugyanakkor a legmagasabb szinten mutatkozott meg, és nagyon örülök, hogy el tudtuk érni ezt az eredményt két kör alatt.

– Jön a harmadik kör, és korábban már utaltál rá, hogyha megvan az alapcél, akkor lehet újat kitűzni. Természetesen a legérdekesebb téma az a szurkolók körében most, hogy mi lesz ez?

– Nem szeretném megkerülni a kérdést, mert számunkra is fontos. Szeretnénk a lehető legtöbb pontot begyűjteni. Ez közhelynek hangzik, de ezt komolyan is gondoljuk. Nagyon sok csapat küzd a kiesés ellen, így rendkívül nehéz és kiegyensúlyozott harmadik körre számítok, ami sok döntetlent hozhat, illetve egészen biztosan nagyon harcos mérkőzések előtt állunk. Az első körben 20, a másodikban 16 pontot gyűjtöttünk be, a harmadikban nagyjából egy ennek megfelelő átlagot szeretnénk elérni. Azzal már biztosan a felsőházban zárnánk. Nem tudom előre megmondani, hogy sikerül-e, de nagyon bízom benne, hogy a csapat ugyanolyan kiegyensúlyozott teljesítményre lesz képes, mint eddig. Meglátjuk a végén, hogy ez konkrétan mire lesz elég, de a csapat felé is azt közvetítjük, hogy elsőként szerezzük meg azt a pár pontot még, amit a szezon előtt megbeszéltünk, utána pedig minden mérkőzést úgy akarunk lejátszani, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

– Veszélyzónában helyezkedik el az aktuális ellenfél Vasas, ennek megfelelően biztosan nagy elánnal fognak küzdeni Kecskeméten. Milyen meccsre számítasz?

– Kondás Elemér barátom és kollégám nincs könnyű helyzetben, el is mondta, hogy szeretnék a mi jó sorozatunkat megszakítani. Ezen nincs is csodálkoznivaló, természetes, hogy egy NB I-es csapat szeretne ponttal vagy pontokkal gazdagodni, ezzel mi is így vagyunk. Természetesen a hét során végig a Vasasra készültünk, elég sokszor találkoztunk velük az utóbbi időben, így a két csapatnak nincs sok titka egymás előtt. Jöttek különböző hírek a Vasas keretét illetően a hét a folyamán, de mi ezzel nem foglalkozunk, alkalmazott taktika szerint készülünk ellenük. Bízom benne, hogy most is szép számmal jönnek ki szurkolók a mérkőzésre, mert nagyon sokat jelentenek nekünk. A holtpontokon rendre át tudnak segíteni minket, így volt ez legutóbb itthon az Újpest ellen, de múlt héten Kisvárdán is. Most pont abban a fázisban vagyunk, hogyha ezt a Vasas elleni is megteszi a közönség, akkor itthon tudjuk tartani a pontot, pontokat, ami a végelszámolásnál nagyon sokat jelenthet.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók