A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Szeretnénk eltüntetni az osztálykülönbséget

Ma 17:15-kor a Honvéd lesz a KTE ellenfele a MOL Magyar Kupában. A mérkőzés előtt Szabó István elmondta, szeretnék újra átélni a Debrecen elleni csodát, egyben eltüntetni az osztálykülönbséget a Honvéd ellen is. Vezetőedzőnk legkisebb fiával, a kispestieket erősítő Banó-Szabó Bencével is szembe találkozhat akár, de az biztos, hogy a családi kapocs el fog tűnni a meccs alatt. 

– Hogyan várjátok a Honvéd elleni kupameccset?

– Szeretnénk abban hinni a stábommal és a csapatommal, hogy méltó ellenfelei leszünk a Honvédnak. A Honvéd egy nagyon nagy brand, egy nagyon nagy név. Most is állítom, hogy rendkívül erős játékosállományuk van, akár a külföldi, akár a magyar játékosaikat nézzük, többen a válogatott kapuján is kopogtattak már, mögöttük van ráadásul az ország egyik legjobb akadémiája. Természetesen bízunk abban, illetve el is akarjuk hitetni egymással, hogy egyetlen mérkőzésen egy olyan teljesítményt tudunk nyújtani, amivel meg tudjuk nehezíteni a Honvéd dolgát. Emellett mindenki bízik benne, hogy át tudunk élni egy olyan csodát, mint amit tavaly ősszel a Debrecen ellen.

– Ha már csoda, mennyi pluszt ad a Debrecen elleni, sikerrel megvívott párharc?

– Nagyon sok fordulópontja volt annak a meccsnek, rendkívül erős kerettel jött el a Debrecen, némi hasonlóságot látok is. A Honvéd most új edzővel érkezik Nebojsa Vignjevic személyében, ami természetesen új stratégiát is jelent. Ez nekünk némi nehézséget jelent, hiszen csak egy mérkőzést játszottak le azóta, kevesebb lehetőségünk volt feltérképezni őket, a Debrecenre ilyen szempontból sokkal több. Sportemberek vagyunk, profi sportolók, profi edzők, hiszünk abban, hogy egy mérkőzésen el tudjuk tüntetni az osztálykülönbséget, játékban a minőségi különbséget. Ezt a játékosaim be is fogják bizonyítani.

– Honvédban futballozó legkisebb fiad, Bence felvette neked a héten a telefont?

– Igen, hétfő este nagyon röviden beszéltünk, jegyek miatt hívott és érdeklődött. Érdekes módon előtte nem nagyon vette fel nekem… Ez nálunk is egy kis játék, teljesen megértem ugyanakkor. Nagyon tisztelem amiatt, hogy profi, imádja a csapatát, ott szeretne jól teljesíteni, alig várja az esélyt. A másik oldalon ott vagyok én, kecskemétiként a KTE sikereiért dolgozom profi edzőként. Természetes, hogy szeretnénk a csapattal egy nagyszerű eredménnyel megörvendeztetni a közönséget. Reményeink szerint minél nagyobb létszámban lesznek kint most is a szurkolók. Erre a 90 vagy 120 percre biztosan el fog tűnni köztünk a családi kapocs és a szeretet, de természetesen ha lesz rá lehetőség, akkor a meccs után meg fogom ölelni és biztosan beszélünk pár percet. A mérkőzés alatt elképzelhetetlen, hogy vele foglalkozzak a csapatom helyett, emellett azt szeretném, ha a lefújás után ő gratulálna nekünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók