A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István szerint ideje változtatni

Az utolsó öt meccs következik ebben az évben a Merkantil Bank Ligában, kezdésként vasárnap 13 órakor a Dorog lesz a KTE HUFBAU ellenfele. A vasárnapi bajnoki és a hajrá előtt Szabó Istvánnal beszélgettünk hosszabban.

– A szegedi vereség után kettő hét szünet állt rendelkezésre, hogy felkészüljetek a hajrára. Hogyan telt ez az időszak?

– Megtervezett program szerint készültünk ebben a két hétben, volt időnk rendezni is a sorokat, illetve szusszanni kicsit. Ezek a válogatott szünetek picit szétszabdalják a bajnokságot, talán senkinek sem igazán jó ez, hiszen nem könnyű beállítani a heti ritmust, ehhez azonban alkalmazkodni kell.

– Szegeden hosszú veretlenségi sorozata szakadt meg a csapatnak, mely 15 mérkőzést számlált már. Milyen tanulságokat vontatok le?

– A szegedi vereség megmutatta, hogy részünkről is némi változtatást igényel ez a történet. Ennek szellemében is dolgoztunk ebben az időszakban, hiszen azt látni kell, hogy lement 15 forduló a bajnokságból, egyre jobban ki tudják elemezni egymást a csapatok. Megpróbálunk azért még meglepetéseket okozni a folytatásban ellenfeleinknek.

– Megint egy sűrű héttel tér vissza a bajnokság, aztán két idegenbeli találkozóval zárul majd az ősz december közepén. Mennyivel nagyobb kihívás ez már itt a bajnokság közepén?

– Öt mérkőzésünk maradt, ebből hármat azonnal le is tudunk nyolc nap alatt a Dorog, a Tiszakécske és a Haladás ellen. A kihívás az, hogy más ritmust igényel a munka ebben az időszakban, és mást akkor, amikor a végén egy egész hetünk lesz felkészülni utolsó két ellenfelünkre, a Szentlőrincre és a Budaörsre. Elég csak a regenerációra gondolni, az előttünk álló héten jól kell majd sakkozni ilyen szempontból is. Nem szeretünk viszont ennyire előre szaladni, az utóbbi hetekben és hónapokban is játékosok estek ki, illetve tértek vissza, mindig csak az aktuális ellenfélre szabad készülni pont emiatt is.

– A Dorog az aktuális ellenfél, milyen mérkőzésre van kilátás?

– Amit játszani szeretnének, azt rendkívül jól tudják megvalósítani. Nem lesz könnyű dolgunk vasárnap, ahogy eddig sem volt sose. Ahogy említettem, szeretnénk egy kicsit változtatni, be kellett látni, hogy ennyi forduló után már jobban olvassák a játékunkat. Bízom benne, hogy így is sikeresek tudunk lenni. A Vasas ellen nem annyira működött az elképzelésük, viszont a Siófok ellen nagyon magabiztosan tudtak nyerni. Szervezett védelemből gyors átmenetekre építenek, de reményeim szerint fejtörést tudunk okozni ellenfelünknek.

– Nyilvánvaló, hogy a Dorog a prioritás, de mégis megyei rangadó jön ezután Tiszakécskén, ami személy szerint neked is érdekes lehet, majd egy komoly múltra visszatekintő a Haladás ellen. Mennyi lökést ad, hogy ilyen derbik várnak még rátok?

– Nagyon jól éreztem magam korábban Tiszakécskén, ahol nagyszerű sikereket értünk el, de profi edzőként ezt félre kell tenni. Most a Dorog ellen készülünk, utána lesz két napunk a megyei rangadóra. Biztosan nagy érdeklődés fogja övezni, érzem és tudom, hiszen már a megyei bajnokságban, illetve a távolabbi múltban is így volt ez. Ezzel semmi probléma nincs, ez kell a csapatoknak és a szurkolóknak, de bennünket ez nem befolyásolhat, hiszen minden meccs ugyanolyan fontos, mindenki ellen ugyanannyi pontot lehet szerezni. A Szombathely ellen tv-s meccset vívunk, november végén a hétfő este talán nem a legjobb időpont, de bízunk benne, hogy ez nem tántorítja majd el a szurkolóinkat attól, hogy kijöjjenek akkor is, hiszen az ő támogatásuk is nagyon sokszor kellett, hogy pontokkal gazdagodjunk itthon. A játékosok úgy gondolom megszoktak egy szemléletet a munkában az utóbbi hónapokban, ők sem tekintenek előrébb a következő meccsnél. Szeretnénk jól szerepelni a bajnokságban, illetve minél jobb helyezést elérni az ősz végén.

– Van meghatározott pontmennyiség erre az öt meccsre?

– Nincs. Az is rosszul festene, ha 15 pontról beszélnék, de az is, ha kevesebbről. Ezért is figyelünk mindig csak a következő meccsre, hiszen a sportban és az életben bármi közbejöhet, akár sérülések vagy betegségek. Minden mérkőzésen a maximumra fogunk törekedni, minden meccsen eredményesek szeretnénk lenni, aztán a végén kiderül, hogy ez mire lesz elég.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók