A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István szerint maximális koncentráció kell a Kisvárda ellen

Nehéz mérkőzéseken is szép eredményeket szállított az utóbbi hetekben csapatunk, az FTC és az Újpest elleni sikerek után így jó hangulatban készülhetünk a Kisvárdára. Szabó István azonban elmondta, nem az eddigi sikerekre, hanem csak a következő feladatra kell már koncentrálni, hiszen péntek este 20:00-kor a Kisvárdát fogadjuk.

– Nagyszerű sikereken vagytok túl, de már a tavalyi ezüstérmes Kisvárda ellen kellett készülnötök a héten. Nagyon nehéz feladat, hiszen egy jól összerakott ellenfélről van szó, mely több fronton is megmutatta már magát. Hogyan készültetek ezek után a mérkőzésre?

– Nagyon nehéz heteken vagyunk túl, mert két komoly tradíciókkal rendelkező klubbal, az FTC-vel és az Újpesttel találkoztunk. Szerencsére sikeresek voltunk, de ezt már teljes mértékben el kell felejtenünk. Most egy egész hetünk volt készülni, aminek örülök. Annak már kevésbé, hogy ahogy minden csapatnak, úgy nekünk is vannak már problémáink a bajnokság ezen szakaszában. Nagyon jó csapatnak tartom a Kisvárdát, már amikor Cegléden voltam vezetőedző, akkor figyeltem őket, ahogy szépen elkezdtek felfelé lépdelni az NB III-ból. Kifejezetten látványos és kombinatív futballt játszanak a bajnokságban, de így volt ez a nemzetközi porondon is. Nem téveszt meg minket, hogy volt egy kisebb kisiklásuk, hiszen a Vasas ellen már meggyőző játékkal tudtak nyerni. Nehéz mérkőzés lesz, a srácok figyelmét is felhívtam rá, hogy maximális koncentrációval kell futballoznunk, illetve extra teljesítmények is kellenek ahhoz, hogy pontot, pontokat tudjunk szerezni hazai pályán.

– Kedden már Győrben vár kupameccs a csapatra, majd jövő pénteken a Vasashoz utazunk. Újabb sűrű hét jön tehát, hét nap alatt három tétmérkőzéssel, ez mennyire írta át a munkát?

– A filozófiánk nem változott, ezen a héten csak ezzel a mérkőzéssel foglalkoztunk, mindig így teszünk. Természetesen a periodizációban elkészítettük a forgatókönyvet a szakmai stábbal, hogy keddig, majd utána péntekig hogyan menjenek az edzések, de ezek csak tervek. Most a Kisvárda a legfontosabb, nem taktikázunk, nem azt nézzük még, hogy mi lesz mondjuk Győrben. Bízom benne, hogy újra szép számú közönség előtt tudunk majd játszani és örömet tudunk okozni a kecskeméti szurkolóknak.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók