A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István szerint minden adott a jó munkához

Magyar idő szerint pénteken 13:00-kor a német másodosztályban szereplő Magdeburg ellen játszik csapatunk felkészülési mérkőzést Törökországban. A találkozó, illetve az eddig elvégzett munka kapcsán is kérdeztük Szabó István vezetőedzőt.

– A hét közepén indult el a csapat a törökországi edzőtáborba, milyenek az eddigi tapasztaltok?

– Szerdán reggel indultunk Belekbe, és ahogy azt előzetesen vártuk, kiváló minőségű szálloda, edzőterem, pályák vártak minket. Ez nem volt meglepetés, ugyanis szeptemberben Czéh László klubigazgató pont azzal a céllal utazott el Törökországba, hogy felmérje a terepet és a lehetőségeket, így nem volt ismeretlen számunkra a környezet. Csak úgy van értelme vállalni ezeket az edzőtábárokat, hogyha sokkal jobb körülmények között lehet dolgozni, gondolok itt főleg az időjárásra, esetlegesen a pályák talajára, konditeremre, regenerációs lehetőségekre. Ezek tökéletesen adottak itt.

– Hogyan halad a munka?

– Pici késéssel érkeztünk meg szerdán, de még tartottunk egy másfél órás kondi edzést, majd csütörtökön sem unatkoztak a fiúk. Kétszer videóztunk, előbb a Békéscsaba elleni meccset elemeztük ki, majd a Magdeburgot. Ezen felül kétszer másfél órás edzéseket tartottunk a stábommal a pályán, nem meglepő, hogy a fiúk fáradtak. Ez a harmadik hétben nálunk mindig természetes, csütörtökig hat edzés van már a lábakban és az utazás, így fizikális és mentális szempontból is a csúcsterhelés időszakában vagyunk.

– Erős ellenfelekkel készülhet a bajnoki rajtra a táraság, elsőként a Magdeburg lesz az ellenfél pénteken. Milyen céllal vágtok neki a meccsnek?

– A Magdeburg egy komoly múlttal rendelkező klub, nagyszerű játékérőt képvisel, még ha most hátrébb is helyezkedik el a tabellán. A német másodosztályról beszélünk viszont, igen komoly ellenfélről van szó. Vannak kisebb-nagyobb problémáink, ki több, ki kevesebb játékidőt fog kapni ezúttal, illetve vannak sérültek is. Megvan a megfelelő létszámunk így is, ahogy adott az időjárás és a pálya is ahhoz, hogy nagyon jó mérkőzést játszhassunk. Bízom benne, hogy azokat a taktikai elveket, amiket megbeszéltünk és gyakoroltunk, azokat a játékosok be tudják tartani. Mindig fontos számunkra az eredmény, de most tényleg azt kell mondanom, hogy a hangsúly az erőnlét megszerzésén, illetve a taktikai elemek elsajátításán, az új játékosok beépítésén van.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók