A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Szinte hazai közönség előtt játszhattunk

A Kecskeméti TE 3-0-ra nyert a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Tiszakécskei LC otthonában, így csapatunk ott van a legjobb 32 között. A lefújás után az edzők értékeltek. 

Visinka Ede, a Tiszakécske vezetőedzője: – Három gól talán nem volt közte, de a Kecskemét jól használta ki a helyzeteit, noha nekünk is volt sanszunk az első félidőben. Kaptunk egy gól a második félidő elején, amire azonnal válaszolhattunk volna, amennyiben ott betalálunk, újra meccsben lettünk volna. 2-0 után szinte ugyanez volt forgatókönyv, akkor csak a kapufát találtuk el. Ennek ellenére stílusosan futballozott a csapat, eredményességben sajnos nem tudtuk most kielégíteni a hazai közönséget. Szégyenkezni valónk nincs, egy nagyon jó, és nagyon jól játszó Kecskeméttől kaptunk ki, mely a bajnokságban is megmutatta mér, hogy mire képes. Összességében a jobb csapat ment tovább, az NB I.-es rutin is kijött. Elégedett vagyok, egyedül a helyzetkihasználás miatt maradt bennem hiányérzet.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, akár több góllal is vezethettünk volna. Utána egy védelmi megingásunkat majdnem kihasználta a Tiszakécske, de összességében uraltuk a játékot. Megvoltak a helyzeteink, könnyedén és lazán játszottunk, de nem fegyelmezetlenül. A szünetben pár mondatot mondtam a srácoknak, azt megfogadták. Megszereztük a vezetést, majd jöttek Tóth Barna góljai, így összességében megérdemelten jutottunk tovább, még ha az eredmény talán kicsit túlzó is. A kupában a továbbjutást nagyon szerettük volna kiharcolni, emellett 57 éve, 1965 óta nem nyert a KTE Tiszakécskén, ez is fontos szempont volt számunkra, ezt végre törjük meg. Nagyon szép számú, szinte hazai közönség előtt játszhattunk, annyian jöttek el Kecskemétről, ez inspiráló dolog nekünk. Örülünk, hogy boldoggá tudtuk tenni a szurkolókat, és várjuk a sorsolást. Nem lennénk elégedetlenek, ha most egy könnyebb ellenfelet kapnánk, hiszen a következő kör már hétközi lesz, és a mi célunk elsődlegesen a bennmaradás kiharcolása az élvonalban. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók