A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Teljes mellbedobással fogunk futballozni most is

A Vasas elleni siker után már a Debrecen elleni hazai derbire készül csapatunk. Szabó István szerint nagyon járt már egy kis pihenő csapatának, amit a legutóbbi bajnoki után meg is tudott adni a játékosoknak, így újult erővel vághattak neki a felkészülésnek a DVSC ellen.

– Jó tett a játékosoknak a két nap pihenő, amit hosszú idő után adhattál oda nekik?

– Nagyon jókor érkezett ez a kétnapos pihenő, érezhetően nagyon frissen és jókedvűen jöttek meg a játékosok a hétfői edzésre, ehhez persze hozzátett a jó szereplés is. Nagyon sokat dolgoztunk nyár óta, megérdemelték már a srácok, a stáb, illetve jómagam is, hogy picit feltöltődjünk.

– A Vasas elleni sikernek milyen tanulságai voltak, amiket átbeszéltetek a hét elején?

– Vereségekből lehet a legtöbbet tanulni, de döntetlen és győzelem esetén sem megengedett hátradőlni. Természetesen szóban és videóelemzés formájában is megnéztük azt, hogyan reagáljunk 2-0 után, ha az ellenfél jól vezet le egy támadást, és azt góllal tudja befejezni, akkor is, ha olyan szép gól születik, mint amit Cipf Dominik szerzett. Ettől nem szabad megzavarodni, mert nem indokolta a játék képe. Ezeket a dolgokat átbeszéltük, biztos vagyok benne, hogy a játékosok is tanulnak ebből, így le is zártuk ezzel már a Vasas elleni mérkőzést.

– Jön a Debrecen, mely az első meccshez képest átesett egy edzőváltáson. Mennyivel nehezebb így felkészülni belőlük?

– Nem könnyíti meg, az biztos, hiszen néhány bajnoki és egy kupameccs van csak az új edző mögött. Érezhető, hogy egyelőre keresi a megfelelő felállást, többször is más elképzeléssel küldte pályára ennek megfelelően csapatát, ahogy én láttam. Az elképzelést ugyanakkor látom, hogy magasan szeretnének játszani, uralni akarják a mérkőzést, amire a játékosaik alkalmasak is. Tele vannak rutinos futballistákkal is. Könnyebb lett volna a második fordulóban lejátszott meccsből kiindulni, de most ez a feladat, ezt kell megoldani, és dolgozunk is rajta végig egész héten.

– A Széktói Stadionban már sok csapatot sikerült meglepni, gyakorlatilag garantált, hogy megint telt ház előtt léphettek pályára. Mit vársz a DVSC elleni hazai meccstől?

– Minőségi játékosok szerepelnek Debrecenben is, így a tiszteletet ahogy mindig, úgy most is maximálisan megadjuk ellenfelünknek. Ugyanakkor tiszteljük magunkat, a várost és a szurkolóinkat is, teljes mellbedobással fogunk futballozni, ahogy eddig is tettük. Szeretnénk pontot, pontokat itthon tartani most is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók