A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Tudjuk, hogy hol a helyünk

A Mezőkövesd legyőzése után már öt pontja van csapatunknak három kör után, és továbbra is veretlenek vagyunk újoncként az OTP Bank Ligában. Szabó István ettől függetlenül tisztában van vele, hol a helyük, és Felcsúton már a döntetlent is jó eredménynek tartaná a tavalyi bronzérmes ellen.

– Jól kezdte a csapat a szezont, ez vitathatatlan, de mit adott ez a jó rajt a folytatáshoz?

– Tudjuk, hogy hol a helyünk. Három mérkőzésből öt pont nekünk egy álomkategória, nagyon örülünk ennek a pontszámnak. Ugyanilyen alázatosan készülünk továbbra is. Jót tettek ezek az eredmények a csapat hangulatának, pláne úgy, hogy nem kaptunk ki ezen a három mérkőzésen. A remek hangulat mellett az önbizalom is megvan a folytatáshoz.

– Továbbra is igaz a csapatra az, ami már az NB II-ben is szembetűnő volt. Akárki kerül is a kezdőbe, vagy akár csereként a pályára, mindig hozzá tud tenni a játékhoz, Pejovics Danilo például először volt kezdő a Mezőkövesd ellen. Minek köszönhető ez a stabilitás és kiegyensúlyozottság?

– Rendszerben gondolkozunk, ugyanannyit gyakoroljuk a csapat összes tagjával az együttes mozgásokat, akár a védekezésről, akár a támadásról van szó. Sokszor mondtam már, hogy sokan talán azt gondolják, hogy többet foglalkozunk a védekezéssel, de ez nem így van, ugyanakkora szerepet kap az, amikor nincs nálunk a labda, illetve az is, amikor átmenetek vannak, vagy mi birtokoljuk. Természetesen amennyiben az ellenfélnél van, úgy többet kell védekeznünk, ez NB I-ben jobban kidomborodik most. NB II-ben fordítva volt, ha megnézzük a mutatókat, ott rendszeresen fölényben voltunk.

– Papíron mindenképpen a legerősebb ellenfél következik, hiszen a tavalyi bronzérmes Puskás Akadémia vendége lesz a csapat pénteken 20 órás kezdéssel. Milyen mérkőzésre van kilátás?

– Nem kell ecsetelni, hogy a Puskás Akadémia milyen játékerőt képvisel, az utóbbi három évben folyamatosan a dobogón zárt. Kollégám hosszú ideje dolgozik ezzel a csapattal, ami óriási előny, ráadásul a keretük kevés változáson megy át. Ehhez minőségi igazolásokkal tudnak hozzátenni, egy Kiss Tamást például visszahoztak, aki ráadásul pontosan ismeri az elvárt feladatokat. Nagyon erős a keretük, a sérülések sem jelentenek számukra problémát, hiszen legutóbb Batik Bencét tudták megszerezni, aki minőségi labdarúgó. Ahogy korábban mondtam, lesznek olyan mérkőzések, amelyek nagyon nehezek lesznek, ez a mostani is ilyen, de erre is fel vagyunk készülve, nekünk a saját dolgainkkal kell foglalkozni. Elemeztük a Puskás játékát, tisztában vagyunk vele, hogy egy rendkívül kreatív, átmentekből a kapu elé gyorsan felérő csapatról van szó, mely sok helyzetet képes kidolgozni. Ennek megfelelően készülünk egy olyan meccsre, ahol előzetesen esetünkben már az egy pont is jó eredmény lenne véleményem szerint.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók