A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Türelmesnek kell lennünk

Nehéz hét előtt áll csapatunk, hiszen pénteken a Mezőkövesd ellen bajnokival erőltetett menet veszi kezdetét. Szabó István egyelőre sem a Ferencvárossal, sem a Diósgyőrrel nem foglalkozik, csak a soron következő mérkőzéssel.

– A Soroksár egy újabb kemény másodosztályú ellenfél, a Szeged vár ránk a kupában. Mi volt az első gondolatod a sorsolás után?

– Végig egyenesben követtem a sorsolást. Már a Soroksár kapcsán is elmondtam, de most különösen igaz, hogy lehetett volna jobb és rosszabb is akár számunkra a párosítás, különösen annak tükrében, hogy már NB I.-es ellenfelet is kaphattunk volna. Az már pozitívum számunkra, hogy nem kell messzire utaznunk, hiszen ott éppen egy Zalaegerszeg, illetve egy FTC elleni hazai bajnoki között leszünk, vagyis nem lesz könnyű az az időszak számunkra. Többször játszottunk már a Szegeddel edzőmeccset, tisztában vagyunk vele, hogy jó körülmények várnak minket majd. Nagyon nehéz mérkőzést várok, hiszen egy meccsen dől el a továbbjutás, biztosan nagyon éles küzdelem lesz. Nem lehetünk elégedetlenek összességében, de nyugodtak sem, hiszen nagyon erős riválist kaptunk.

– A Mezőkövesd kicsit mumusnak számít nekünk, hiszen az utolsó két bajnokit ellenfelünk nyerte meg ebben a párosításban. Idén nem rajtoltak jól, de a válogatott szünet alighanem nekik sem tett rosszat. Milyen mérkőzésre számítasz?

– Csupán néhány forduló ment le eddig a bajnokságból. Tisztában vagyok természetesen a tabellával, de nagy hiba lenne részünkről, ha csak az eddigi eredményei és helyezése alapján állnánk hozzá a Mezőkövesdhez. Nemhogy nem foglalkozunk tehát a tabellával, hanem a Soroksár elleni mérkőzés másnapján már személyesen mentem el Ajkára megnézni ellenfelünket a kupában. Őszintén mondhatom, mi nem foglalkozunk olyan statisztikákkal, hogy mit történt az utóbbi két meccsen, akár ősszel, akár tavasszal, mi 33 fordulóban és az ezen elérhető pontszámban gondolkodunk. Most is tiszteljük ellenfelünket, komolyan készülünk rá, hazai pályán szeretnénk is megszerezni a három pontot, ehhez persze nekik is lesz egy-két szavuk. Nagyon jó keretük, stábjuk és edzőjük van, tulajdonképpen a tavalyi csapatukra építhetnek idén is. Azzal is tisztában vagyok, hogy az első három-négy körben szerencséje sem volt a Mezőkövesdnek, mert rengetegen hiányoztak sérülés miatt, mondhatom itt Molnár Gábort és Ugrai Rolandot például. Elmondható a nevek alapján, hogy minden csapatrészben vannak válogatott labdarúgóik. Megvannak az embereik a gyors átmenetekhez, Drazic folyamatosan termeli a gólokat, Molnár rendkívüli képességekkel van megáldva, így elsősorban türelmesnek kell lennünk majd. Erre kérem előzetesen a szurkolókat is, mert nem lesz könnyű találkozó ez sem.

– Egy nehéz hét felvezetése lesz ez, hiszen következik majd az FTC elleni halasztott bajnoki, illetve a diósgyőri vendégjáték is. Miben nehezíti ez meg a munkátokat?

– Sorozatterhelést nézve nehéz feladat előtt állunk természetesen. Szerencsére az ismert sérültjeinken kívül nincsenek hiányzóink. Remélem, hogy ez így is marad. Ebben az esetben nyugodtan dolgozhatunk, hiszen azért edzettünk nyáron sokat, hogy az ilyen helyzetek se érjenek váratlanul minket. Szokás szerint csak az aktuális mérkőzéssel foglalkozunk, most a Mezőkövesd a legfontosabb. Utána meglátjuk, hogy a méréseink mit mutatnak, ki lesz bevethető a folytatásban. Az NB I.-ben nincs könnyű sorozat, de azért ez tényleg a szokásosnál is nehezebb hét lesz számunkra, hiszen elmenni a Ferencvároshoz, majd utána a nagyszerűen rajtoló Diósgyőrhöz is, mindenképpen komoly erőpróba lesz. Most viszont csak a pénteki találkozó lebeg a szemünk előtt.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók