A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó László most kecskeméti színekben nyerne derbit

Középpályásunk korábban évekig erősített a Tiszakécskei LC-t, tagja volt a megye I-es, illetve az NBIII-as bajnokcsapatnak is, így pontosan tudja, milyen hangulata van egy megyei rangadónak. Játékosunk bízik benne, hogy most lila-fehérben is megízlelheti a siker ízét. A derbi vasárnap 17 órakor kezdődik a Széktói Stadionban. 

– Akadnak még olyan játékosok a hétvégi derbi előtt, akik már a megyei bajnokságban is megéltek pár Kecskemét–Tiszakécske rangadót. Közéjük tartozol te is. Hogyan emlékszel vissza a korábbi rangadókra?

– Jól emlékszem a 2016/2017-es szezon meccseire, azoknak különösen nagy tétje volt, hiszen igazából azokon dőlt el a bajnoki cím sorsa a megye I-ben. Nem könnyű az ilyen helyzet, de akkor szinte erről volt szó. Nagyon jó volt a hangulata azoknak a derbiknek, hiszen Kecskeméten és Tiszakécskén is nagyjából 2000-2500 néző jött össze. Gyakorlatilag NBI-es hangulat volt a megye I-ben. Akkor kécskei színekben én pozitívan élhettem meg ezeknek a derbiknek a végét, de bízom benne, hogy hasonló körítés mellett most már kecskeméti sikernek örülhetek a lefújás után.

– Tiszakécskei oldalon is vannak még olyan játékosok, akikkel sokáig együtt játszottál. Beszéltetek esetleg a meccs előtt?

– Csáki Robi nagyon jó barátom, vele azért szinte hetente szoktunk beszélni, illetve találkozni. Ezen a héten ez viszont elmaradt, és ez így normális ebben a helyzetben.

– Mi lehet a döntő egy ilyen derbin?

– Arra kell törekednünk, amiben jók vagyunk, ez a sok passzra épülő, higgadt játék. Az akarat is egy döntő tényező lehet, abban sosem lehet jobb az ellenfél, de már sokszor megmutatta a csapat, hogy mennyire tud küzdeni és hajtani, így ez nem lehet probléma. Nem szabad ezt a mérkőzést ugyanakkor túlmisztifikálni, mert a céljaink elérése szempontjából ez is ugyanolyan fontos, mint az összes többi. Szeretnénk megszerezni a három pontot, ez a legfontosabb.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók