A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó nagyobb koncentrációt vár, Magyar legalább egy pontot szeretne

A Kecskeméti TE vasárnap 13:30-kor a Makót fogadja a Széktói Stadionban, a találkozó előtt most is megszólítottuk a két csapat vezetőedzőjét. A KTE a hajrában bukott el Kispesten, így Szabó Tibor elsősorban még nagyobb koncentrációt vár csapatától, míg a Paks ellen nyerni tudó Makó játékos-edzője, Magyar György még játszott is az utolsó KTE – Makó meccseken a 2007/2008-as szezonban.

Szabó Tibor (Kecskeméti TE, vezetőedző):

„Mindig nehéz egy olyan meccs után újrakezdeni a munkát, amikor a végén jön a mindent eldöntő, vereséget jelentő gól. Rossz érzés, nehéz feldolgozni, de a labdarúgásban ez is benne van. Nem játszottunk alárendelt szerepet Kispesten, kicsit több is volt a meccsben, mint a döntetlen. Kár, hogy ezt nem tudtuk a magunk javára fordítani. A hétvégi meccs szempontjából azért fontos ez, mert még nagyobb koncentrációt, még nagyobb odaadást kell eredményezzen. A Makó tavaly egy kétarcú csapat volt, ahhoz képest kiegyensúlyozottabban szerepelnek idén. A legfontosabbnak azt tartom, hogy a saját játékunkat rá tudjuk erőltetni ellenfelünkre, akkor meglesz a győzelem itthon. Mindenki figyeli a tabellát, ez természetes. Akik előttünk vannak, azok ellen is nagyon nehéz győzni, de akik mellettünk, vagy alattunk vannak, azok ellen sem könnyebb, nincsenek nagy különbségek. Teljesen mindegy, hogy milyen helyen áll aktuális ellenfelünk, hazai pályán nekünk a saját játékunkra koncentrálva kell itthon tartani a pontokat.”

Magyar György (Makó FC, játékos-edző):

„Jól emlékszem az utolsó KTE – Makó meccsekre, mindkettő jól sikerült számunkra. A 2008-as tavaszi nyitány veresége talán relatíve jót is tett a Szivics által vezetett KTE-nek, hiszen utána mind a 14 meccsüket megnyerték, ezzel fel is jutottak. Ha nem is szomszédvárak csatája lesz, de mégis rangadónak tekinthető szerintem ez a párharc, mindig kemény és jó meccseket játszott a két csapat, megvolt a kölcsönös tisztelet is. Remélhetőleg így lesz ez vasárnap is. Mindkét csapatnak szüksége van a pontokra, mi is így utazunk Kecskemétre. Nehéz találkozó lesz, hiszen a KTE főleg otthon gyűjtögeti a pontjait, akár erősebb riválisok ellen is. Döntő az NBIII-ban, hogy ki szerzi az első gólt, ez most is fontos lehet, hiszen a legtöbben kivárásra játszanak. Szeretnénk tehát mi szerezni azt, illetve jó lenne megúszni kapott gól nélkül. Látatlanban az egy pontnak is örülnék, de azért előre nem írnám alá természetesen. A napi forma, egy-egy villanás dönthet, a Kecskemétnek is megvannak azok a játékosai, akikre figyelni kell, gondolok itt Nádudvarira, vagy a Balog sérülése alatt magára találó Vladulra. Nem nyíltsisakos, de nem is bunkerfocira készülünk, igyekszünk támadni amennyire a lehetőségek engedik, akár kontrajátékkal is.”

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók