A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó Tibor hasonló ellenfélre számít, Erős Károly szerint nüanszok dönthetnek

Vasárnap 14:30-kor a Dabast fogadja a Kecskeméti TE a tavaszi szezon nyitányán, mely előtt a két vezetőedzőt is megkérdeztük arról, mit várnak csapatuktól a folytatásban. Szabó Tibor hasonló erőt képviselő ellenfélre számít, mint ősszel, Erős Károly szerint két játszós csapat találkozik vasárnap.

Szabó Tibor (KTE, vezetőedző):

„Bár kisebb sérülések és betegségek hátráltattak minket, többnyire elégedett vagyok a felkészüléssel. Az eredmények ugyan mindig fontosak, de az edzőmeccseken azért mást is néznünk kell természetesen. Masszív, stabil csapat volt a cél, tulajdonképpen a Jászberény elleni második félidőt leszámítva ez meg is volt, kevés gólt kaptunk a téli mérkőzéseken. Amennyiben ezt tartani tudjuk, illetve gólerősségünket is meg tudjuk tartani, akkor biztosan eredményesebbek lehetünk. Úgy érzem, hogy egyértelműen erősödtünk, jól sikerültek az igazolások, azokba a csapatrészekbe tudtunk játékosokat hozni, ahova ennek feltétlen szükségét éreztük. Balog Marci és Terbe Boti hosszabb kihagyás után tértek vissza, velük is tovább erősödtünk. Követtük természetesen a többi csapat igazolásait is, kisebb-nagyobb mozgás mindenhol volt. A Szeged-Grosics véleményem szerint ki fog emelkedni, de a kölcsönből visszahívott játékosaival a Paks is sokkal erősebb lesz például. Nem könnyű a sorolásunk, de a közép csoport egyébként is nagyon kiegyensúlyozott, senkit sem egyszerű legyőzni. Csak az első meccsel foglalkozunk azonban egyelőre, szeretnénk itthon tartani a három pontot, mert a jó rajt sokat számíthat. Minimális mozgás volt a Dabasnál, így ugyanolyan agresszív, fizikálisan erős, rutinos ellenfélre számítok, mellyel tavaly is találkozunk.”

Erős Károly (FC Dabas, vezetőedző):

„7 hetes felkészülésen vagyunk túl, a tervezett munkát el tudtuk végezni. Van néhány sérültünk, ami picit nehezíti a dolgunkat, ez a műfű hozadéka sajnos, több játékosnak kis gyulladása van. A fizikális részét rendben elvégeztük a munkának ettől függetlenül, illetve a mentális oldalra is nagy hangsúlyt fektettünk. Tudjuk, hogy kiélezett meccsek lesznek, nüanszokon dőlhetnek el dolgok, akár a Kecskemét ellen is, de bizakodva várjuk a rajtot. Feltérképzetük ellenfelünket, látszik, hogy próbálnak futballozni. Szeretjük ezt a stílust, mi is ezt próbáljuk képviselni, ebben hiszünk. Amennyiben ezt az elvet vállalja a két csapat, akkor biztosan élvezetes találkozóra van kilátás. Az ilyen nyitányokon mindig fontosak az apró dolgok, amik egyik, vagy másik oldalra tudják billenteni a meccset, gondolok itt a mentális dolgokra, váratlan megoldásokra, vagy egy-egy pontrúgásra. A tavalyi meccsnek is megvoltak a tanulságai, hiszen vezettünk, utána azonban csináltunk pár buta hibát. Ezeket igyekszünk kijavítani, megvannak a gyengepontok és az erősségek is a Kecskemét játékában. Az egész mezőny igyekezett erősíteni az információk alapján, a Kecskemét is három meghatározó játékost igazolt. Mi is minőségi futballistákat tudtunk megszerezni, úgyhogy a célunk az, hogy jelenlegi pozíciónkat megőrizzük, esetleg feljebb lépjünk tavasszal. Ez nehéz lesz, hiszen kiegyenlített és erős a mezőny.”

A dabasi meccset tavaly a KTE nyerte: 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók