A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szalai Gábor alapembere lett a novemberben szárnyaló csapatnak

Szalai Gábor számára nem indult könnyen ez a bajnokság, hiszen az ősz első felében kevesebb lehetőséget kapott, novemberben azonban megmutatta, hogy lehet rá számítani. 20 esztendős, saját nevelésű játékosunk az utóbbi öt mérkőzésen a kezdőben kapott helyet, ezeket ráadásul meg is nyertük.

Nagyon nehéz hónap volt számotokra a november, hiszen végig rangadókat kellett tulajdonképpen játszani. Alapember voltál ebben az időszakban, hogyan élted meg ezt a jó szériát?

Valóban nehéz volt, hiszen a közvetlen riválisok ellen kellett jól teljesíteni, de rögtön hozzá is tenném, hogy nincsenek könnyű meccsek. A csapat októberben nem a legjobb arcát mutatta, így nagyon fontos volt a Taksony elleni mérkőzés rögtön a hónap elején. Ez a győzelem újra visszatérített minket a helyes útra. A három pont azért volt nagyon értékes, mert nem gyönyörű focival, hanem mint csapat emelkedtünk ellenfelünk fölé. Végig tudtunk küzdeni a célunkért, jobban akartuk a győzelmet, ez hiányzott talán picit ezt megelőzően. Az RKSK ellen is meg kellett küzdenünk a három pontért, ez főleg azért volt nagyon fontos siker, mert nem volt mindegy, hogy a következő három rangadóra milyen állapotban érkezünk.

Ha már szóba hoztad a három rangadót, mi volt a siker kulcsa ezeken a derbiken?

A Kozármisleny elleni mérkőzés nagyon simának tűnik, ha csak a 4-1-es végeredményt vesszük alapul. Voltak viszont az ellenfélnek olyan helyzetei, amikor a szerencse mellénk állt, de ez annak is köszönhető, hogy sokat tettünk ezért. Az Iváncsának a játék képe alapján több esélye volt talán a sikerre, de az utolsó percig hittünk a győzelemben, ezért tudtuk otthon tartani a pontokat. A Fradi ellen nagyon gyorsan kétgólos előnybe kerültünk, utána rendkívül szervezettk voltunk, ezért tudtuk legyőzni erős csapatukat.

Melyik volt a legnehezebb derbi?

Nem lepek meg senkit szerintem, hogyha az Iváncsa ellenit mondom. A mérkőzést inkább ők uralták, több helyzetet is kialakítottak. Érződik rajtuk, hogy elég régóta együtt van a keretük, technikás és passzolós csapat. Végig kiélezett csata zajlott a pályán, egyik csapat sem akart túl sokat kockáztatni, hiszen egy hiba akár végezetes lehetett volna. Ebből mi jöttünk ki jobban, Gál Szabi szokásához híven érkezett a végén, és eldöntötte a rangadót.

Személyes sikerélmény lehet számodra, hogy Kozármislenyben megszerezted első bajnoki gólodat a felnőtt csapatban, ráadásul alapember tudtál lenni a komoly menetelés során. Kritikus szemmel nézed magad, vagy azért tudsz örülni kicsit ezeknek a sikereknek?

Természetesen örültem a gólomnak, de egy győzelem sokkal értékesebb számomra. A saját teljesítményemmel sosem vagyok teljesen elégedett. Mindig visszanézem a felvételt a mérkőzésről és nagyon kritikus vagyok magamammal szemben. Amilyen hibákat találok, azokat a következő hetekben próbálom kijavítani, fejlődni az adott dologban.

A tökéletes hangulatú záráshoz még le kellene győzni idegenben a kis Honvédot. Milyen ellenfélre számítasz?

A Honvéd utóbbi tíz fellépén csak az Iváncsa és a Dabas ellen maradt pont nélkül, szerintem kifejezetten jó formában vannak. Rajtuk is látszik, hogy minél több mérkőzést játszanak a fiatalok felnőtt szinten, úgy nyújtanak egyre jobb teljesítményt, illetve kovácsolódnak össze csapatként is. Ettől függetlenül nincs más opció, mint a három pont megszerzése.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók